Гюнер ШЮКРИ
Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави един от изявените общественици на Ардино Сали Ахмедов Исмаилов по случай 90-годишния му юбилей. Ресми Мурад го посети в дома му, поднесе му искрените си пожелания за крепко здраве и дълъг живот, заобиколен от внуци и правнуци, сред близки и приятели. Да честитят празника на Сали Исмаилов дойдоха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.
Гостите бяха посрещнати от рожденика и синът му Сами.
Ресми Мурад и Сезгин Байрям връчиха на Сали Исмаилов поздравителен адрес, специален кристален знак на общината и пластика на символа на общината – Дяволският мост.
„Вие сте един от изявените общественици, отдали силите, знанията и опита си за развитието на града и общината. Обществеността Ви познава като порядъчен гражданин, личност с безспорен авторитет и отговорен баща на семейство, в което отгледахте деца и внуци, получили високо образование и заели своето достойно място в живота”, се казва в поздравителния адрес.
Кметът Ресми Мурад изненада юбиляра с негова снимка от 60-те години на миналия век, когато е бил член на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет.
Изключително развълнуван, Сали Исмаилов благодари сърдечно на ръководството на общината за оказаното му внимание. „Животът е като един сериал. За някои по-дълъг, за някои по-кратък. Моята баба казваше, че животът е като хан, влизаш от една врата и излизаш от друга. Не е изкуство да остаряваш, изкуство е да можеш да живееш със старостта”, сподели Сали Исмаилов след като духна свещите на специалната юбилейна торта. Той уточни, че тайната на дълголетието му се крие в трудолюбието, обичта и грижите за семейството, както и в начина на хранене.
Сали Исмаилов е роден на 18 октомври 1926 в Ардино в многодетно семейство. Трудовата си биография започва като служител в Ардинския клон на Българската народна банка. На 32-годишна възраст оглавява новосъздаденото Трудово кооперативно земеделско стопанство в Ардино. Паралелно с това повишава образованието си в Техникума по селско стопанство в Пазарджик и завършва Икономическия техникум в София. Последователно е ръководил животновъдното предприятие, строителния сектор и професионалните съюзи в системата на Аграрно-промишления комплекс „Единство”. Бил е общински съветник в три последователни мандата, както и член на Изпълнителния комитет на Градския общински народен съвет в Ардино през периода 1956-1966 година. Има син и дъщеря. Радва се на 4 внуци и 6 правнуци. Един от внуците на бай Сали е сред най-добрите лекари в областта – акушер-гинекологът д-р Недим Исмаилов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.