www.24rodopi.com

Илиев: Техническият проект за Обходния път е приет, усилията ни с Караянчева са насочени към търсенето на средства за мегастроителството

неделя, октомври 23коментара

„Това е проект с дълга история, вече първата крачка е направена. Оттук нататък той проектът за Обходния път на Кърджали ще бъде напаснат към парцеларния план, който ще бъде приет в Министерството на регионалното развитие и следва отчуждителната процедура. Оттам нататък усилията ни с г-жа Караянчева ще бъдат насочени да се търсят средства поетапно да започне изграждането на обходния път“, заяви областният управител на Кърджали Илия Илиев по време на форума „Не говори за мечтите си – работи за тях!“. Той обяви, че Експертният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ приел окончателно техническия проект за обходния път на Кърджали.
Отчуждителната процедура е тежка, засяга много собственици на земи, собствеността е раздробена и затова очаква тя да протече около година и половина, поясни Илиев.
„За нас беше важно обектът да стартира, проектът да бъде одобрен и финализиран, за да почнем да търсим финансиране за него“, каза областният управител.
Както вече 24rodopi.com писа, индикативната стойност на проекта е между 150-160 млн. лева. Припомняме, че преди години имаше идея за мегапроект на стойност около 1 милиард лева.
Експертите, изготвили Доклада за Оценката за степента на въздействие за Път І-5 “Обходен път на гр.Кърджали от км 334+500,00 до км 348+997,32”, ст.н.с. ІІ ст. д-р Румяна Мечева, ст.н.с. ІІ ст. д-р Теньо Мешинев, ст.н.с. ІІ ст. д-р Лъчезар Пехливанов, ст.н.с. ІІ ст. д-р Владимир Бешков, Стоян Николов и Самуил Добрев.
Какво пише в доклада – четете по-късно в 24rodopi.com
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
2/10/16 14:26

все пак някой уцели тото-то 2020 ако статира строителството 2040 ще има обходен път.

Мечтателя
2/10/16 16:14

Ех , мечти ,мечти

Анонимен
2/10/16 18:21

Ееееееех, депесари-комунисти!
Ще пукнете от злоба и завист!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи