Мехмед Мехмед е на 29 години. Избран за общински съветник от Движението за права и свободи за мандат 2015-2019 в ОбС-Кърджали. Зам.-председател на комисиите по Законност и обществен ред, както и по Икономическа политика и общинска собственост. Втори мандат е член на Областния съвет на Младежко ДПС – Кърджали. В момента е организационен секретар на областната структура.
Работил е като журналист, три години практикува професията си в Кърджали. През следващите години поема пресцентъра на Община Момчилград. Завършил е Бургаския свободен университет, специалност „Журналистика“. Член e на Обществения съвет към Министерството на младежта и спорта.

Как попадна в Младежко ДПС?
-Младежката организация на ДПС е била винаги в моето полезрение, още през ученическите години, а по-късно и като студент. Преди всичко за мен е чест да бъда част от тази сплав от млади и енергични хора, които се стремят не само към лични си подвизи, но също толкова всеки един от тях е носител на нещо иновативно.
Още по време на студентските си години бях силно впечатлен от ентусиазма на академичната организация на ДПС в Бургас. Казах си, че аз също мога да допринеса за утвърждаването на идеите на тези млади хора. Днес, години по-късно, завърнал се в родния си град, виждам това сияние в много млади кърджалийци. Убеден съм, че това ни дава стимул за нови успехи и на политическия фронт.

Как виждаш развитието на Младежко ДПС?
- Преди всичко трябва да отбележим, че Младежко ДПС вече е утвърдена марка със своята близо 20-годишна история. А даже и още преди това, когато се създават първите студентски дружества към ДПС. Мисля, че днес всички онези основоположници на идеята за ДПС са горди с факта, че тяхната мисия е подета от млади, образовани и интелигентни хора. Различното и новото мислене, даже и нестандартните идеи, са най-необходимите знаци, които трябва да препредава младежката ни организация. Енергията и сплотеността на Младежко ДПС са двете неща, които лично мен винаги са ме зареждали с оптимизъм за развитието й.

Смяташ ли, че България е добро място за живот за младите хора?
-Мисля, че именно младите хора трябва да отключат позитивизма, за да се превърне страната ни в още по-добро място за живеене. Да запретнем ръкави, загърбвайки мисълта „Как едно нещо не може да се случи“ и да открием всички положителни дадености на региона и страната. Със своя иновативен капитал Младежко ДПС има съвсем реална възможност да промени начина на мислене на хиляди млади хора.

Какво искаш да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС в това?
-Начинът на мислене не само в България, но и по света, се развива с ускорени темпове. Живеем в един глобален свят, без абсолютно никакви ограничения, без непреодолими препятствия. Всяко едно начинание с авторското право на младите хора, е крачка към успеха. Осъзнавайки това ние можем да променим абсолютно всичко и да превърнем в реалност, това за което мечтаем. Пожелавам си като част от тази голяма организация, да продължаваме да бъдем главната опора за всяка една положителна промяна в самите нас, както и в обществото ни. Вярвам, че вървим по правилния път.
Интервюто е предоставено от пресцентър на МДПС.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/10/16 13:51

    Евала Мехмед, евала, ти си бъдещият народен представител и дори кмет!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/10/16 14:01

    Днешно време е важно само някой да ти каже "Дий конче". Има ли КОЙ да ти каже си вътре в партията, в съвета, в софрата, в далаверата, въобще на всякъде. Подобно на Кунева уреждат те където искат, където могат. Ти не търсиш работа, работа търсят на теб. Габровски, Бургаски, свободни и всякакви инженери завладяха общините в региона. Дали са НАЙ подходящи, нравствени, морални, етични, качествени за обществото никой не гледа. Колкото до младежа може и да подходящ, нищо лично.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/10/16 14:49

    ЧОДЖУМ, ако баща ти е минал през ДС и БКП надявай се на нещо, иначе от злато да си, все ще ти намерят кусур и ще си нежелан гост в структурите. Запомни го много добре, няма да ти дадат да се издигнеш, хеля ако си вироглав и се осмеляваш да критикуваш и не се подмазваш на по-висше стоящ партиен кадър с ДС минало. Леле, мале! Затова умната, без да си мислиш, че всичко що хвърчи се ...!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/10/16 14:52

    Kide ima mladi?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/10/16 14:53

    Браво векилка уникално рационален общински съветник спец дано някой ден всички станат като него

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/10/16 14:54

    Алууууууу България никога няма да стане по добро място за живеенес този глад и мизерия,с тези мизерни заплати,пенсии,детски.......Алуууууу спасението за младите е Терминал 1 и 2.....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/10/16 14:55

    Младежооооо в БГ хора ли останаха та да живеят?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/10/16 16:03

    Можеше и да направя остър коментар, но защо ли? Замислих се за позитивното, за добрата страна на нещата, която ни стана навик да не виждаме. Нека погледнем и от тази страна. Най-лесното е оплюеш, да критикуваш, но направи нещо, с дела защо не критикуваме. Народа свикна само критики, само плювни на заведения и само негативни коментари. Медиите отделно правят това от доста време, промиват мозъци към негатива. Тогава нека вече вдигнем глава и да погледнем по-далеч, нека видим нещата от хубават страна, Аз вярвам, че можем стига искаме....

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/10/16 16:05

    Завиждам на ентусиазма ти, приятелю! Много си амбициозен, много си енергичен, деен човек си, адмирации за това, НО докато старите полуразложили се псета са все още на гърба на прогнилата система от вашия ентусиазъм скоро нищо няма да остане, за огромна жалост.
    Но, дано да греша! Дано!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/10/16 17:24

    za viprosa kak vijdash razvitieto na mdps tochniq otgovor e nqma razvitie ima spad i she prodiljavaa

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/10/16 17:32

    ДПС със своята слаба политика накараха младите от Кърджалийско да напускат родните си места за да търсят работа в чужбина. По селата останаха хора който са зависими от структурите на ДПС. Те се "задължават" да гласуват за ДПС по същия принцип както беше през тоталитарния период на Т. Живков. Това е българската действителност и българската демокрация в момента. Разбира се, олигарх Доган е доволен със сегашните резултати. Демокрацията в България в тази си форма е 100 години назад от Европейската демокрация. Обикновения български гражданин никак не е доволен от тези резултати и от таково развитие.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/10/16 18:25

    Ако възпитаниците на младежкото ДПС следват своите вождове, жалко. И ако възпитаниците на младежкото ДПС са толкова настървени на етническа основа, както ДПС, тогава също жалко.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/10/16 18:34

    Познавам задочно момчето
    Мислех ,че всички са мършояди в това ДПС. Браво момче винаги бъди това, което си а не като другите с които на времето тръгнахте по един път а накрая всеки хвана пътя на далаверата и парите, хубаво е, че има още такива младежи, които могат да мислят по този начин ,успяват да видят нещата и от друга гледна точка което вече е голяма рядкост

    Успех момче и на добър час

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/10/16 18:49

    Ферди Мурад и Мехмед Мехмед много си приличат,да не са роднини

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/10/16 18:50

    Чакаме едно изявление за глобална политика от Ферди Мурадддд

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/10/16 21:36

    dran dran ta plyas

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/10/16 08:43

    Колко получава като съветник за една сесия 800 лв да са направили нещо не тогава МДПС глупости

    ОтговорИзтриване
  18. (гост) нерегистриран5/10/16 14:08

    Отлично познаваме момчето и семейството му, но ще се въздържа от коментар. Да е жив и здрав догана(и баща строителя на момчето). нищо ново под слънцето. всичко си е по старому, по социалистически. и с поздрав: Бургаски вечери, Бургаски вечери..., ако може да проговори , свят ще ви се завие ... не сме злобни, но сме искрени и дразнещи в много нечисти игри...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/10/16 14:20

    Не официално получават 1200 тези съветници

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен5/10/16 15:21

    Щом си в ДПС ще те пропилеят, младеж!Нищо добро не те очаква...Питай патило!Ако си стабилен де...иначе ако си от лизачите - имаш шанс!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.