www.24rodopi.com

Бейхан гитти, Фикри гелди,… толерантността е спасена! (снимки)

понеделник, октомври 241коментара

Триото на толерантността - кметът, попът и мюфтията дадоха повод за позитивни коментари от кърджалийци през уикенда. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и духовниците отец Петър Гарена и Фикри Сали се появиха заедно в Градската градина, където хиляди отбелязаха Деня на Кърджали.
Традиционно кметът и водачите на основните вероизповедания се появяват заедно от години на празници. На 3 март пък заедно пият кафе, добило национална популярност като „Кафето на толерантността“.
От началото на годината районният мюфтия Бейхан Мехмед не откликва на поканите на кмета, защото вече не симпатизира на ДПС, а на новата партия ДОСТ. Затова мястото му в Триото на толерантността бе заето от Фикри Сали.
На 3 март 2016 година столът на мюфтията остана празен и със закъснение там седна даскалът. За следващото третомартенско кафе столът в кафенето на Даскал Байрам е запазено за Фикри Сали.
Бейхан гитти (замина – от турски), Фикри гелди (дойде), толерантността е спасена!
24rodopi.com
Снимка: Гюнер Шюкри, 24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
24/10/16 23:12

Нима Хасан Азис незнае, че религията трябва да се държи и наистина да е вън от политиката. Стига злоупотребявахте с религиозната принадлежност и чувства на хората. Има една турска поговорка "Поне да беше мюсюлманин този, дето ми напсува религията" Та в този смисъл толкова се пише и говори за религията и политициите толкова злоупотребяват с нея,че човек, ако не познава политиците ще рече или ще си помисли, че не излизат джамията или църквата. А реално 90 процента от политиците нямат вземане даване с религията, но максимално експлоатират това чувство на хората за политическите си амбиции и стремежи.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи