Футболът е игра за големи хора с големи сърца. Това е изводът от втория ден на третото издание на Областен благотворителен турнир по футбол, организиран от Сдружение „Регионален Младежки Парламент”/РМП/ и Община Кърджали. Както още вчера съобщихме, събрани са средства в размер на над 6 хил. лв. за изграждане на детска площадка в кв. „Байкал”.
Срещите и днес започнаха в 10.00 ч. на игрището в парк Арпезос. Хубавото време и перфектната организация, както и многобройната публика създадоха едно истинско футболно шоу. Затова спомогнаха и реферите Димитър Петков и Божидар
Стоянов. Първо се изиграха мачовете в група 5, където „Нетроникс” ЕООД и „Караман” ЕООД надиграха отбора на Теклас Чудо. Тук е моментът да споменем, че приятното впечатление, което направиха с изключително коректното си поведение, многобройните тимове от Теклас, беше макар и съвсем мъничко развалено от част от играчите на Теклас Чудо, при които надделяха нервите над разума. Благодарности от организаторите за г-н Павел Драганов, който не случайно е сред най-добрите кърджалийски рефери. Той се справи перфектно със задачата да ръководи един изпълнен с нерви мач и показа, че е човек, за който думата благотворителност значи
много. Последният мач от групата бе футболен спектакъл от висока класа. „Компютърджиийте” поведоха на „Строителите” с 2:0 още през първото полувреме. Тук е моментът да отдадем дължимото на този толкова симпатичен отбор и неговият капитан Ерсин Муса, който показа какво е феърплей по време на целия турнир. Освен факта, че не оспори нито едно решение на реферите, той водеше вещо отбора си и ако не бяха двете контузии и факта, че завършиха мача в намален състав, момчетата от Нетроникс можеха и да спечелят този двубой. Но футболът е велика игра и това видяхме днес в този страхотен двубой, водени от вездесъщия Рейхан, футболистите на Караман показаха, че в тази игра се играе до последната секунда и грабнаха драматично победата с 3:2.

В група 6 също не липсваха страхотни моменти. Тук безспорният фаворит бе отборът на Арда 1924. Той напълно оправда очакванията на публиката с две убедителни победи над
Теклас Депо и ЕТ ”Хюхютах” и стана един от безапелационните осминафиналисти. В отбора се отличаха звездното нападателно трио – Георги Ганев, Димитър Ангелов - Доктора, Ангел Стойчев, а зад тях оперираха капитана Благо Саръев и Васил Чолаков, млад талант с добър демараж. Но звездата бе президентът на тима Альоша Синабов, който показа, че когато сърцето е голямо годините нямат значение. В мача за второто място Теклас Депо станаха вторият тим на фирмата гигант, който продължи напред. Но тук отново се видя, че в турнир като този благотворителността е над всичко. Ферди Тахир - капитан на отбора на ЕТ ”Хюхютах” дари на организаторите 40 стека с минерална вода, с което се присъедини към верига магазини Тони, осигурили живителната напитка през този уикенд и с което отново доказа, че не е важно колко си „голям” на терена, а колко си голям в живота.
Група 7 също предложи зрелище, а именно мачът между Балканстрой – Инженеринг и Пътстройинженеринг. Неслучайно феновете нарекоха този мач Арда ветерани срещу Арда юноши. Познатите от предишните две издания на турнира Ахмед Осман, Джугото, Шевкед и новият им вратар Димитър Димитров този път без капитана си Джейлян Али, позволиха на младежите да дръпнат набързо с 3:1. Така завърши и първото полувреме. Но пилците се броят на есен, последва една страхотна втора част, един феноменален Ахмед Осман и резултат 3:3. А тъй като и двата тима надиграха Теклас Корпус 1 , тази точка се оказа с цената на победа за Балканстрой – Инженеринг, които заеха първото място в тази група. За Пътстройинженеринг останаха аплодисментите и второто място, а и очакването, че следващата седмица ще видим в игра и президента на тима.
Драмата обаче бе в група 8, която е единствената с 4 отбора.
След като отборите на Теклас – Екструдер 2 и на Глобълнет Консулт ЕООД загубиха от фаворитите/машиностроителите надделяха над компютъните спецове/, то последният мач за деня и за тази група между Оси Билд Инжинеринг ЕООД и “Технолукс“ ООД бе черешката на тортата. Строителите бяха вещо ръководени от треньорското дуо Байрям Байрям и Ерол Мюмюн, които показаха, че освен от политика разбират и от футбол. Разбира се имаше и закачки със съдията Никола Чанев, който с усмивка заяви, че се извинява предварително за грешките, които ще допусне, но се представи на едно прилично ниво и показа, че за него всички отбори са равни. Мачът тръгна прекрасно за момчетата от компютърната фирма – Сава на Митко, Митко на Сава и гооол. Скоро и втори. Но сякаш това им изигра лоша шега и те подцениха противника. А в него шефът на ДФ ”Земеделие” Айджан Ахмед и общинският съветник Мехмед Мехмед нижеха комбинация след комбинация и контра след контра, имаше греди натиск и гол. За съжаление той падна в последната минута и за повече нямаше време. Така с резултат 2:1 първи в тази група стана “Технолукс“ ООД, а второто място е за Оси Билд Инжинеринг ЕООД.
Организаторите изказват благодарности на лекарите на турнира и приканват всички желаещи следващата събота между 10.00 и 18.00 ч. да се насладят на елиминациите на терена в парк Арпезос.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/10/16 17:02

    Браво, нещо хубаво да направи някой за града
    Малко но от сърце

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.