Внесената от Илхан Кючюк петиция срещу пълната забрана за използване на езици, различни от официалния език на Република България, по време на предизборни кампании, вече е достъпна през портала за петиции на Европейския парламент, съобщи евродепутатът.
Всеки желаещ да подкрепи петицията би могъл да го направи, като посети портала и избере Петиция № 0927/2015, внесена от Илхан Кючюк, регистрира се и избере бутон „Подкрепям".
Пред българските и европейски институции представителите на ДПС многократно поставят на дневен ред въпроса за агитацията и на език различен от официалния български по време на предизборни кампании. Припомняме, че Илхан Кючюк обжалва акта, с който му бе наложено административно наказание именно поради факта, че е използвал няколко думи и на майчиния си език по време на предизборна кампания. В последствие с подкрепата на още 44 свои колеги, евродепутати от различни държави и политически групи представителите на ДПС входираха писмен въпрос до Европейската комисия. В края на 2015 г. Илхан Кючюк упражни и правото си на петиция до Комисията по петициите в Европейския парламент.
„Темата предизвика сериозен интерес, в дискусията се включиха представители от различни държави и политически групи, мнозинството от които подкрепиха изразеното в петицията становище, че съответното законово ограничение води до нарушаване на европейското законодателство, както и че правото на всеки гражданин на Съюза да изразява послания и становища на език, избран от него, следва да бъде гарантирано", допълни Илхан Кючюк.
По думите на евродепутата свободни избори са само тези, които гарантират свободното изразяване на волята на избирателите и предполагат свободен обмен на мнения  и информация  в периода преди изборите, гарантирайки, че всички граждани са в състояние да разбират и да участват пълноценно в изборния процес.
Илхан Кючюк изрази увереност, че с общи усилия ще бъде постигната и крайната цел на петицията, а именно отмяна на дискриминационния текст от Изборния кодекс на Република България. 
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/10/16 16:06

    Вижте хора тези идиоти с какво се занимават .На турски да водят агитация ,на турски по-добре да манипулират ,по-добре да мамят да лъжат да ги вербуват да ги ислямизират .Кой печели от това .Само не избирателя или електората .Печелят тези които искат да ни лъжат на турски език .Народа не иска агитация ,иска да има работа ,да си отглежда децата ,да ги изучи ,да не се моли и да не проси за хляб и вода,да може да се лекува и да се грижи за поколения напред.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/10/16 16:39

    hahaaaaaaaaaaaaa sega li se seti..malko kasno e

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/10/16 17:34

    Ya ne gobori ot imeto na vsi4ki de koi kazal 4e ne iskat agitacia na turski az iskat pone 90 procenta ot turcite 4e losho lie 4ovek da komunikira na svoya ezik daje e superr

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/10/16 19:23

    Bravo sana sayin Ilhan Kuchuk sen bizim
    gururumuzsun!

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus е казал.
    Болгарите по Османско покровителство учеха Болгарджа.
    Няма такъв филм.
    Майчин език, това е измислено от Българи идийоти.
    Наше исконно право е.
    ДА СИ АГИТИРАМЕ НА ТЮРКЧЕ.
    ДА ИМАМЕ ПРЕСА НА ГЮРКЧЕ.
    ДА ПОДАВАМЕ ДОКУМЕНТИ НА ГЮРКЧЕ.
    Защото ние се гордеем с нашия език.

    ОтговорИзтриване
  6. BG KONSULT12/10/16 21:36

    Прав е zaferiyus.
    Нарочно прави правописни грешки за да види дали окумуш човек е чел.
    Тюркският трябва да е официялен език в РБ.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/10/16 00:53

    Iskame agitacia na zvu4en TURSKI ezik

    ОтговорИзтриване
  8. Рани лист13/10/16 08:54

    Дали турския трябва да бъде официален или не не знам.Но човешко право е да може да приказва и да се информира на езика който най добре разбира и говори.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/10/16 10:55

    Илхан Кючюк да не ни занимава с кьор фишеци и ако е толкоз отворен нека направи всичко възможно в Европарламента за откриването на закритите ни Турски училища от Живковия режим през 60-те години на ХХв.! Ама дали му стиска след като и самият той не владее литературен турски език? Къде се скатавахте до сега, не бяхте ли цели 9 години в олигархичните управления на "БСП-НДСВ-АТАКА" ХОЛДИНГ бре чоджум?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/10/16 13:30

    Ami tova vestnik koga sti izliza i na turski ezik?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.