„Истината възтържествува! Осем години плаках за сина ми, който бе невинен. Всяка седмица ходехме с внука ми Мюмюн до гроба му в Кьосево, за да поднесем цветя. Сега е моят празник!”. Това коментира майката на застреляния в Димитровград през 2008 година Бейтулах Махмуд.
Както вече 24rodopi.com писа, миналата седмица серийният убиец Недялко Димитров-Момата от Кърджали, почина от инфаркт в Университетската болница в Стара Загора. 50-годишният мъж бе един от 23-амата, които в момента излежават доживотни присъди в старозагорския затвор, а неговата беше без право на замяна. Димитров получи най-тежката присъда за доказани 5 извършени от него убийства, но се твърди, че жертвите му са много повече.
На 1 декември 2008 година Момата извърши двойно убийство - на 27-годишния Бейтулах Махмуд и 19-годишната му съпруга Неврие в дома им в Димитровград.
„Няма по-голям грях да убиеш човек. Вярвах, че един ден Момата ще си получи заслуженото-рано или късно. Цели осем години минаха, откакто го няма Бейтуллах, навсякъде съм сложила негови снимки. Гледаме ги и знаем, че него вече го няма. Времето не лекува”, споделя през сълзи майката на Бейтулах – Томрис Бейтулла. Тя изказва искрените си благодарности на окръжните прокурори в Хасково, Пловдивския апелативен съд и на Върховния апелативен съд, че го наказаха с доживотен затвор без право на замяна.
Гюнер Шюкри
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/10/16 21:01

    Tamam be abladjim reklam olsun diye cikiyorsunuz gazetelere ondja sene nerde kapaliydiniz

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/10/16 21:57

    Korkudan sesini cikaramamislar.sen cok mu cesaretlisin?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/10/16 23:23

    След като статията е на български, редно е и да се коментира на български.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/10/16 07:12

    Bog zabavia,no ne zabravia

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/10/16 08:55

    Алах наказва всеки който е навредил на друг никога няма да се отърват изродите рано или късно си получават заслуженото

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/10/16 11:18

    Да не дава бог.
    Искрени съболезнования! Мир на душата му!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.