За приоритетно раздаване на дърва за огрев по партийно изготвени списъци и за ново забавяне на доставянето им до жителите на кърджалийските села, сигнализираха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и кметове на населени места. Това стана по време на среща в Държавното горско стопанство с директора му Николай Янчев.
Припомняме, че жителите на над половината от 94-те кметства на територията на община Кърджали все още не са получили заявените и платени дърва за огрев. Оплакванията са от потърпевши жители, предимно възрастни хора и кметове на съответните населени места. Както е известно, през миналия отоплителен сезон жители на кърджалийски села получиха дървата за огрев с голямо закъснение, въпреки предварителното им заплащане.
„За съжаление през миналата година също станахме свидетели на забавяне при доставянето на дърва до хора, които разчитат на този начин на отопление през зимните месеци. Факт е, че организацията и закупуването започват още през летните месеци. До този момент обаче нито жители, нито пък ние знаем кога ще получат заплатената дървесина”, споделиха кметовете.
Те изразиха недоумение относно наблюдаваната тенденция да се доставят по-евтини дърва за огрев на активисти на определена политическа сила на принципа „мои и свои хора". Според тях, целта е била да бъдат злепоставени самите кметове. „Очакваме да се намесите с твърда ръка и решимост, и да пресечете всеки паралелно изготвен списък”, поискаха те от директора на горското стопанство в Кърджали.
Кметът на Общината Хасан Азис посочи, че кметовете на населени места и горските служители трябва да работят в синхрон при ясно определени правила за доставка на дърва. „Нека да не се търсят политически дивиденти от доставката на дърва, защото потърпевши се оказват именно жители на община Кърджали, за повечето от които това е единственият начин за отопление”, изрази тревога той.
Същевременно делегация от ДПС в присъствието на кметове на общини от региона и народни представители лично е запознала Министъра на земеделието с проблемите при доставка на дърва.
Кметовете на населените места, изпитващи проблем с дървесината, остават в готовност за нова среща в рамките на ден-два с директора на ДГС-Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/10/16 14:16

    Подобна тенденция да се доставят по-евтини дърва за огрев на активисти на определена политическа сила на принципа „мои и свои хора"се наблюдава и в района на с.Бенковски.Това явление се наблюдава от няколко години.Горските се подчиняват не на закони а на отделни партийни велможи.Нека селските кметове да си влязат в ролята на стопани и да защитават интересите на хората,а не на агите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/10/16 15:20

    В момента се карат дърва само на привърженици на ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/10/16 15:34

    пример дотоен за уважение

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/10/16 15:36

    Дърва има само за гербаджии това е ясно на всички .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/10/16 16:26

    Браво на горските дават на ДОСТАДЖИИ И ГЕРБЕРИ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/10/16 16:27

    yusuf ot stremci / stremovo/ ste vi opravya s svoya vtori klas zastoto e podmazvac na karayanceva kakto i smiya yancev

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/10/16 16:34

    Какво чакате всички минавайте от ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/10/16 17:19

    Стига бе омръзнахте ни общински кметове от ДПС месите се там където не ви е работата ако искахте да правите добро на хората трябваше още през пролета да им направите списъци
    Месите се в джамиите сега и в работата на горското кой апталин ви пусна вътре в горското ,ако еи.дин горски иска да се меси на работата на общинския кмет ще се обадите чак в сараите стига сте правили безплатни реклами

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/10/16 17:24

    Искам да видя колко от общинските кметове мислят за себе си или за народа
    Теста е ако мислите за народа подайте си оставката веднага
    кой или коя е първия общински кмет подал оставката си
    хайде да ви видиме ако не си подавате оставките значи си мислите само СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЖОБОВЕ И ДАЛАВЕРИ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/10/16 18:36

    Купете си климатик и не се занимавайте с горскита морскита!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/10/16 18:53

    Пурата продаде дървата

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/10/16 23:32

    Нека обясни г-в минчев защо няма дърва в Бенковски,а не само да се говорят глупости

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/10/16 23:34

    Ние в Бенковски не делим хората на наши и ваши

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/10/16 07:05

    Хайде чакаме първия КМЕТ който мисли за народа да си подава оставката има ли ги или НЕ

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен27/10/16 07:20

    Ами много лесно кметове минете към ГЕРБ и вашите комшии няма да имат проблем

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен27/10/16 07:21

    кметове сменете си партийната принадлежност поне селките минете към герб или дост и ще имате дърва колкото искате

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен27/10/16 23:10

    За дърва и трохи партия не се сменя. Партията сменят само интересчиите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.