На своя поредна литературна сбирка творците от Конфедерация на българските писатели с филиал Кърджали, освен традиционните вътрешни литературни четения и анализи, обсъдиха и кои са истинските будители в региона за 2016 година, които работят за културния просперитет, за интелектуалното израстване на местното население, за неговото духовно извисяване. Темата беше поставена във връзка с предстоящото отбелязване на 1 ноември - Ден на Будителите.
В направление държавни, стопански и обществени дейци, допринесли чрез моралната си, организационна и финансова подкрепа, за активното културно будителство в региона бяха посочени господин Ресми Мурад, кмет на община Ардино, господин Фахри Молаисенов, кмет на община Мадан, господин Неджми Ходжов, заместник кмет на община Ардино и Красимир Паскалев, финансов и административен ръководител на фирма „Пневматика-СЕРТА”, Кърджали, съобщиха от Конфедерацията.
Избраниците получиха поздравителни писма от ръководството на писателската Конфедерацията с филиал в Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/10/16 08:42

    i VIE LI BRE PISATELI ,I VIE LI POCHNAHTE SPISUCI DA PRAVITE ?!! TAZI POLITIKA E . .A MAMATA NA VSICHKO.NARODA SHTE PREPOZNAE BUDITELITE SI V REGIONA I SAM SHTE GI OCENI S VREMETO,NO NAPRAVETE SPISUCI ,VAJNO E DA IMA SPISUK.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/10/16 09:20

    Че кога е била тая литературна сбирка?! Като ги гледам, облечени са като за лято. Това новина ли е или опит за новина? И да знаете, че хич не ми пука като не ми пускате коментара. То, който трябва, ще го прочете. Да сте живи и здрави.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/10/16 09:43

    До колкото знам, литературните сбирки на писателската Конфедерация се провеждат всяка седмица ! Знам го защото приятелката ми е член на Кърджалийския филиал! Тези хора са скромни и едва ли ще вдигат шум до небесата, че провеждат сбирки-това си е вътрешно литературен живот!А този горе, дето пише на латиница не заслужава и грам внимание, каквото и да е написал-Денят на Будителите е български празник, а Кирилицата е втората по разпространение азбука в света!Този латинаджия да си обира крушите и да напуска България!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/10/16 10:48

    Oooo,колко грубо ония ,онзи,оня,онуюа,оногова може да си пише с каквито букви си сака,иска и може ,драги ми г-не,г-жо.В началото бе словото, не латиницата и кирилицата.
    А относно останалата част,смятам да поостана ,да Ви призная честно!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/10/16 13:05

    Ако останете в България, само ще вмирисвате българщината с вонята си на кенеф! От писанието ви по-горе личи, че сте простак!Умът ви, до колкото го имате е на бавноразвиващо се дете в трети клас! Другият вариант е да хванете баирите и да не се мяркате сред хора.Има и трети вариант-да скочите във "водното огледало" с бордюр, привързан на краката ви! Нещастник!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/10/16 13:57

    Колко тъжно ! Цвета на нацията !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/10/16 20:43

    Наистина е тъжно! От такива цветове на нацията като вас, държавата ни заприлича на поле от бодили! Простаци!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.