109 444 са „фантомите” в избирателните списъци в област Кърджали. Това не са „мъртви души” обаче, а елементарна аритметика на база реалностите в Родопите, породени от съпоставката на регистрираните жители на региона по постоянен и настоящ адрес и реално живеещите хора в областта.
262 252-ма са избирателите в Кърджалийско, сочат списъците преди президентския вот в неделя. Данните за населението в седемте общини обаче показват друго – 152 808 души, в броя на които влизат и лицата под 18-годишна възраст, които пък нямат право на глас. 165 621 са регистрираните по настоящ адрес в областта към средата на април т.г. и 332 393 по постоянен, установи проверка на 24rodopi.com.
„Разликите в никакъв случай не означават „мъртви души”. Това са хора, които по една или друга причина са напуснали региона, а и страната”, коментираха за 24rodopi.com специалисти в Гражданска регистрация и административно обслужване. По всяка вероятност голяма част от тях ще упражнят правото си на глас в секции в чужбина. Малко е очаквано „голямо завръщане” в родния край за вота, показва примерът от провеждането на избори в последните 10 години.
Както вече 24rodopi.com писа, в 7-те кърджалийски общини са разкрити 493 секционни избирателни комисии с общ брой членове в тях 3917. В 15 секции има възможност за експериментално машинно гласуване - 13 са в Кърджали, а 2 – в Ардино.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/11/16 08:39

    Затова виновните управници национални предатели които имат вина за тоталното обезлюдяване на областа и страната на бесилото...до кога глад и мизерия

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/11/16 08:44

    Това е работа на политиците ни. Дайте пак да гласуваме и до година цифрата да бъде 500000

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/11/16 08:46

    Партията майка обезлюди кърджалийско, регион с най мизерни доходи.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/11/16 09:21

    Благодаря на редакцията за данните. Разбрахме колко много хора са избягали от този хубав край. Те са избягали заради тези, които днес се опитват да ни задължат за гласуваме.
    Днес ще се преброим и овцете и демократите. Който гласува защото гласуването било задължително, той е третиран от политиците като четириног избирател. Демокрацията не е задължение, а право на избор.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/11/16 19:18

    Mvr ima id danni na adres i egn na vseki bg grajdanin i chislata mogat da sa opisani po-detailno i po mesta, i po vazrastovi grupi - pri jelanie za tochnost i obektivnost :-) kakto i tochnoto kolichestvo izbirateli po kolichestvoto izbiratelni sektsii po sela i gradove :-) i kolichestvoto uptrebeni bg levove za tasi luboznatelna rabota :-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.