Рекордно обезщетение в размер на 238 270 лева ще трябва да плати тракторист за причинена смърт на пътя, научи 24rodopi.com. За тази сума жителят на кърджалийско село А.А. бе осъден от Гаранционен фонд, изплатил причинените неимуществени щети на наследниците на загиналия. М.К. бил прегазен от сламопреса, теглена от колесен трактор „Беларус”, зад волана на който бил А.А.
Инцидентът станал преди 9 години в землището на момчилградско село. Водачът на трактора се прибирал по черен път към населеното място, когато бил пресрещнат от М.К. Мъжът се качил на теглича на машината. На 150 метра от селото обаче, водачът забелязал, че пътникът му го няма. Спрял машината и се върнал назад, където открил М.К. да лежи на земята, облян в кръв. Въпреки оказаната му помощ, мъжът починал.
Селскостопанската машина била управлявана без за нея да има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. От Гаранционния фонд изплатили обезщетение на семейството на загиналия. Съпругата и трите деца на М.К. получи по 45 000 лева, законна лихва в размер на 33 439 лева, както и 24 831 лева по направените съдебни разноски.
Въпреки отправените покани А.А. да възстанови платеното обезщетение, девет години по-късно това така и не било сторено. Окръжният съд в Кърджали отсъди в полза на Гаранционния фонд.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/11/16 09:00

    Aptikadir aga shimdi hanki donnari giyecen. Gluhar koyunun camisi icin toplanan paralarida yedin. Allah hersheyi goruyo.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.