www.24rodopi.com

Фонд плати 238 270 лева за прегазен от сламопреса, държавата иска парите от виновния тракторист

неделя, ноември 201коментара

Рекордно обезщетение в размер на 238 270 лева ще трябва да плати тракторист за причинена смърт на пътя, научи 24rodopi.com. За тази сума жителят на кърджалийско село А.А. бе осъден от Гаранционен фонд, изплатил причинените неимуществени щети на наследниците на загиналия. М.К. бил прегазен от сламопреса, теглена от колесен трактор „Беларус”, зад волана на който бил А.А.
Инцидентът станал преди 9 години в землището на момчилградско село. Водачът на трактора се прибирал по черен път към населеното място, когато бил пресрещнат от М.К. Мъжът се качил на теглича на машината. На 150 метра от селото обаче, водачът забелязал, че пътникът му го няма. Спрял машината и се върнал назад, където открил М.К. да лежи на земята, облян в кръв. Въпреки оказаната му помощ, мъжът починал.
Селскостопанската машина била управлявана без за нея да има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. От Гаранционния фонд изплатили обезщетение на семейството на загиналия. Съпругата и трите деца на М.К. получи по 45 000 лева, законна лихва в размер на 33 439 лева, както и 24 831 лева по направените съдебни разноски.
Въпреки отправените покани А.А. да възстанови платеното обезщетение, девет години по-късно това така и не било сторено. Окръжният съд в Кърджали отсъди в полза на Гаранционния фонд.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
20/11/16 09:00

Aptikadir aga shimdi hanki donnari giyecen. Gluhar koyunun camisi icin toplanan paralarida yedin. Allah hersheyi goruyo.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи