www.24rodopi.com

Изнудване на гурбетчии: 50 евро и имаш документ за детски!

събота, ноември 123коментара

Напускаш и оставаш без заплата, а после…

Как се „цака” гурбетчия? Напуска работа, след което бива уведомен, че заработеното няма да му се изплати, 50 евро пък е таксата „документ за детски” поради „напускане в неподходящ момент” за фирмата.
Този сценарий влезе в съда в Кърджали след като гурбетчия стана главно действащо лице в него, разкриха за 24rodopi.com запознати със схемата юристи. В ролята на изнудвач се превърнал собственик на фирма със седалище в кърджалийско село. Дружеството се занимавало с наемане и изпращане на нашенци за работа в чужбина.
Жител на Хасково се възползвал от услугите на посредниците и заминал да работи в строителството в Белгия. След близо 14 месеца по строежите в Кралството М.И. напуснал и се прибрал в България. От собственика на фирмата-посредник обаче бил уведомен, че заработените последно от мъжа 1 170 евро няма да му бъдат изплатени, тъй като „напуснал в неподходящ момент”. Когато бившият служител пък поискал да му бъде издаден документ за доходите, който да послужи за получаване на детски надбавки, собственикът му отговорил по телефона „Ти ми направи мръсотия, даваш 50 евро и тогава ще ти дам документа”, разкриха за 24rodopi.com запознати със случая. Шефът А.Н. изпратил и съобщение по телефона на служителя, в което му посочвал, че парите трябвало да бъдат оставени при счетоводителя. Работникът направил несполучлив опит да получи необходимите му документи в офиса, но там отново му посочили, че трябва да заплати „услугата”, която му се полага по Закон. Гурбетчията предал парите, като междувременно обаче се свързал с правоохранителните органи, които впоследствие посетили офиса и иззели банкнотите като доказателствен материал, а случаят влезе в съда.
Окръжните магистрати в Кърджали наказаха собственикът на фирмата-посредник с глоба в размер на 1000 лева.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
12/11/16 19:36

Докато не се приложи Румънския пример и всички идиоти продукт на прехода не си намерят мястото няма да се оправим. За заплати и пенсии няма пари. За далавери с обществени поръчки, асфалт, саниране, за масово крадене където ти виждат очите има, включително и в здравеопазване и в образование.Обърнаха на бащиния и пълен бардак навсякъде.

Анонимен
12/11/16 21:46

Искам бурята така да се разсипе над главите на тези които се подиграват с народа ,че да стане това пред ОМВ то и всички те да плуват на дъното на тази мръсна и кална вода!!!

Анонимен
12/11/16 22:56

Ei bratq Bulgari da znaete ce v Evropa na znayat kato mizernitsi hora koito rabotqt evtino ,ne lijete gizovete na tiq Shefove teglete im maynite ne se karayte edin na drug badete zadrujni drijtese edin drug .

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи