Гюнер ШЮКРИ
„Enhar-ı Aşk” (Река от любов) е втората стихосбирка на младата кърджалийска поетеса Хатидже Дургуд. В нея тя съчетава различни истории, пресъздадени в стихове. Книгата ще се издаде в Истанбул и ще се продава в Турция и България.
Както и в първата си книга „İçimdeki kelebek” (Пеперудата в мен), която излезе през 2015 г., Хатидже Дургуд не изневерява на стила си, а именно красотата на любовната лирика.
„Книгата съдържа 96 любовни стиха, които са написана за около една година. Всеки читател ще открие себе си в тях. Вълни от емоции, скрити в една книга”, споделя Хатидже Дургуд. Тя е родена през 1996 година в Кърджали. Средното си образование завършва в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов”. В момента продължава образованието си в Техническия университет в Пловдив. На 13-годишна възраст започва да пише текстове за песни, а на 16 и стихове.
„Всеки човек изпитва чувство на разочарование в живота си, след което неминуемо идва доза щастие. Мисля, че започнах да пиша стихове след едно отчаяние в душата си. Добре, че са ме наранили и станах поет”, разказва Хатидже. Тя споделя, че най-любимите й писатели са Елиф Шафак, Юздемир Асаф, Атила Илхан. Казва, че „Любов” на Елиф Шафак е една от любимите й книги.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/11/16 15:41

    Bravo na hati :D

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/11/16 19:16

    Браво на момичето,ама какво е това влечение към арабския език,можеше и на турски език да я озаглави или парите за отпечатването ѝ идват по канали от арабският свят

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/11/16 19:49

    Гордост за Кърджали!!! :) Браво, Хатидже!

    ОтговорИзтриване
  4. EVALA- NAY NAKRAYA TURKINITE SE VRASHTAT KIM SISHTNOSTTA SI. KAKVI BYAHA TEZI TAMPLIERI MAPLIERI I DRUGI SEKTANTI. BRAVO MOETO MIMICHE. NAPRED.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.