Районно мюфтийство - Кърджали проведе две инициативи в рамките на социалната кампания „Седмица на сираците“, провеждана от Мюсюлманското изповеданиe.
В петък беше организирана среща със сираци и техните настойници от кърджалийския регион. На нея присъстваха и представители от Главното мюфтийство – заместник-главният мюфтия Бирали Бирали и експертът от отдел „Социален“ Бахри Изет.
„Земният живот е едно изпитание за всички нас и би трябвало да проявяваме търпение в бедите, които ни срещат. Необходимо е мюсюлманите да бъдат като едно семейство  и да си помагат в трудностите“, заяви Бирали Бираил. Той с радост сподели, че социалният проект за подпомагане на сираците е един от успешните  проекти на Мюсюлманското изповедание, който се реализира благодарение на общата съпричастност. Районният мюфтия на Кърджали изрази своето задоволство от факта, че мюсюлманите могат не само на думи , но и на дела да помогнат на своите братя и сестри. На раздяла на всички деца, които присъстваха на срещата, бяха връчени подаръци от името на Главно мюфтийство.
Към настоящия момент Районно мюфтийство - Кърджали подпомага 13 деца сираци,  като в това благородно дело има верни сътрудници в лицето на духовното училище в град Момчилград и жените от коран-курса в град Кърджали.
Своевременно на срещата в Кърджали се провеждаше още една инициатива в подкрепа на децата без родители от региона на Кърджали. Сибел Мехмед – ваиз в мюфтийството организира благотворителен базар. Той започна преди петъчния намаз и продължи до икинди намаз. На базара беше предлаган богат асортимент от домашно приготвени  сладки и солени тестени изделия, ръчно изработени  картички и религиозни книги.
Мюсюлманите активно се включиха в организирания базар, благодарение на което общата събрана сума от продадените неща надхвърля 700 лева.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.