Пиян водач без книжка отнесе условна присъда след катастрофа и нанесена телесна повреда на 19-годишен пътник в превозното средство. Кърджалиецът Т.Х. се качил зад волана на „Фолксваген Голф”, въпреки, че не притежавал свидетелство за правоуправление на МПС. В района на село Сипей пишман шофьорът загубил контрол над превозното средство, което напуснало пътното платно и се обърнало. Вследствие на инцидента пътуващият в колата тийнейджър получил счупване на прешлен на гръбначния стълб.
20-годишният Т.Х. бил с начално образование и никога не е карал шофьорски курсове. В хода на делото срещу него магистратите се наложиха да ползват услугите на преводач поради слабите познания от страна на Т.Х. по български език, разказаха за 24rodopi.com запознати с делото юристи.
Мъжът ще влезе в затвора, ако през следващите три години отново пристъпи Закона. Той ще трябва да плати разноски по делото в размер на 434 лева, както и 20 лева за услугите на преводач.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/11/16 13:43

    Осми клас и не говори български
    Кунева това ли е нивото на образование

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/11/16 18:02

    Не осми клас,А начално образование..Неграмотни хора навсякъде..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/11/16 21:09

    При сегащната образователна система има достатъчно висшисти които не могат да се изразят достатъчно добре.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/11/16 22:23

    Знаете ли въобще как говори един българин който не е учил в европейските държави , същата работа ,не мога разбера защо постоянно се захващате с елементарни детайли,БОКЛУЦИ СТЕ И ТОВА Е,,трябват ви още сто години за да се цивилизовате,, РЕАЛНАТА ИСТИНА,,,

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/11/16 23:04

    Един кратък отговор, както на вас ви е отрицателно турския език, така е отрицателно и българския език на турскоговорящите ви съграждани, има и по добре говорящи българския език от турскоговорящите от самите българи, но разбира се че се правите на слепи,Аллах да пази България,,,,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.