www.24rodopi.com

Кърджалиец с преводач в съда: „Аз не разбира, не учил” и условна за катастрофа на пияна глава и потрошен пътник

събота, ноември 125коментара

Пиян водач без книжка отнесе условна присъда след катастрофа и нанесена телесна повреда на 19-годишен пътник в превозното средство. Кърджалиецът Т.Х. се качил зад волана на „Фолксваген Голф”, въпреки, че не притежавал свидетелство за правоуправление на МПС. В района на село Сипей пишман шофьорът загубил контрол над превозното средство, което напуснало пътното платно и се обърнало. Вследствие на инцидента пътуващият в колата тийнейджър получил счупване на прешлен на гръбначния стълб.
20-годишният Т.Х. бил с начално образование и никога не е карал шофьорски курсове. В хода на делото срещу него магистратите се наложиха да ползват услугите на преводач поради слабите познания от страна на Т.Х. по български език, разказаха за 24rodopi.com запознати с делото юристи.
Мъжът ще влезе в затвора, ако през следващите три години отново пристъпи Закона. Той ще трябва да плати разноски по делото в размер на 434 лева, както и 20 лева за услугите на преводач.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 5 коментара

Анонимен
12/11/16 13:43

Осми клас и не говори български
Кунева това ли е нивото на образование

Анонимен
12/11/16 18:02

Не осми клас,А начално образование..Неграмотни хора навсякъде..

Анонимен
12/11/16 21:09

При сегащната образователна система има достатъчно висшисти които не могат да се изразят достатъчно добре.

Анонимен
12/11/16 22:23

Знаете ли въобще как говори един българин който не е учил в европейските държави , същата работа ,не мога разбера защо постоянно се захващате с елементарни детайли,БОКЛУЦИ СТЕ И ТОВА Е,,трябват ви още сто години за да се цивилизовате,, РЕАЛНАТА ИСТИНА,,,

Анонимен
12/11/16 23:04

Един кратък отговор, както на вас ви е отрицателно турския език, така е отрицателно и българския език на турскоговорящите ви съграждани, има и по добре говорящи българския език от турскоговорящите от самите българи, но разбира се че се правите на слепи,Аллах да пази България,,,,

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи