www.24rodopi.com

Ученичка разказа за Кърджали през очите на родителите си и грабна награда

сряда, ноември 93коментара

Грамоти за отлично представяне на Деветия национален исторически конкурс на тема „Границите в история – история без граници“ получиха дванадесетокласничката Елена Странджева и преподавателят по история в СУ „Петко Рачов Славейков“ Димитър Димов.
Бъдещата абитуриентка участва в традиционния конкурс на фондация „Ценности“ с научна разработка на тема „Кърджали на границата на два свята“. В текста девойката акцентира върху факта, че в малко село като Кърджали по времето на нейните предци, се развива един отрасъл, коренно различен от традиционните за страната ни в началото на ХХ век, а именно камиларството. Елена ползва многобройни исторически извори за аналитичната част на разработката си, но немалка част от източниците й са всъщност разкази на възрастните членове на нейното семейство, което произхожда от Ивайловградско. Научен ръководител на Елена е преподавателят й по история Димитър Димов.
Двамата представиха грамотите си пред директора Милко Багдасаров и му разказаха за самия конкурс и конкретно за отличената разработка. По-интересна тема на разговора се оказа личната съдба на семейство Странджеви, за които Елена говори с любов въпреки характерната си свенливост.
Абитуриентката не за първи път се поздравява с успехи, свързани с писаното слово. Постиженията й по литература и история датират от 12 години, откакто е ученичка в СУ „Петко Рачов Славейков“.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
9/11/16 10:27

Браво Ели!

Анонимен
9/11/16 12:35

малко село като Кърджали ?!?!?

Анонимен
10/11/16 08:31

ъл си от наште

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи