www.24rodopi.com

Университети грабнаха най-добрите математици на Езиковата преди да са завършили

четвъртък, ноември 240 коментара

С едно първо и пет трети места се попълни колекцията от медали на математиците от Езиковата гимназия в Кърджали, а за трима единадесетокласници и шестима абитуриенти вратите на три университета отвориха врати. Поредните успехи за възпитаниците на ПГПЧЕ „Христо Ботев” дойдоха с резултатите от Областния математически турнир „Перперикон”, който се продведе за шестнадесети пореден път.
Моника Палова, Джан Димитров и Ивайло Бараков са приетите единадесетокласници в ПУ „Паисий Хилендарски“, Икономически университет Варна и Техническия университет в Габрово.
Нурай Гюлистан, Бюлент Мехмед, Фирдес Шевкет, Енгин Мустафа, Йоана Иванова и Иван Иванов са щастливите зрелостници, които могат да се похвалят, че са студенти преди да са получили дипломите си за средно образование.
Областният математически турнир се организира от Регионалното управление на образованието - Кърджали, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” и Съюзът на математиците в България - секция Кърджали. Състезанието се проведе под патронажа на областния управител Илия Илиев, а председател на организационния комитет бе кметът на община Кърджали - инж. Хасан Азис.
Признание за професионализма на преподавателите по математика в ПГПЧЕ „Христо Ботев“ е и наградата на Миглена Николова, която бе връчена от областния управител за активна преподавателска работа, висок професионализъм, дългогодишен  принос за развитието на модерното българско образование и постигнати високи резултати в обучението по математика.

24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи