Ако Каракачанов стане премиер, Ердоган ще му честити поста с…. 50 000 бежанци, а Плевнелиев ще види еврокомисарски кабинет през крив макарон


Майкооо, да не чуват!
Това ще каже колоритната избирателка от Пловдив леля Райна, ако чуе, че президентът Росен Плевнелиев е връчил мандат за съставяне на правителство на политическа формация, която най-често у нас включва в едно изречение ромското население и повърхностно-активно вещество, използвано като миещо средство.
Който не е разбрал: Сапун, бе! Сапун! Сапуни!

*
-Как беше, колега? Бай Гуни прави избори!
-Ганьо, бай Ганьо. Това е герой на велик български писател.
-Тези в София добре ли са? Значи догодина ние ще заседаваме в България при правителство на фашисти и популисти. А знаменосец ще им бъде оня със свинските опашки.
-Динко, колега, гражданинът Динко.
Този диалог пък ще се случи в Европейската комисия или Европейския парламент, ако българският държавен глава, който разсъждава, че заради предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз, трябва да се направи всичко възможно да се състави кабинет в този парламент.
Президентът Росен Плевнелиев традиционно ни изненадва. Този път мотивът гласи, че през 2018 година сме щели да сме най-важните европейци и ако се стигне до варианта със служебното правителство, това щяло да бъде много лош знак.
Точно обратното. Лош знак ще бъде, ако заявилите властови мераци (досега бяха задкулисно във властта, сега ще разпределят порциите) Патриотари съставят правителство с подкрепата на ГЕРБ и Реформаторски блок. Тогава на Запад от нас ще се появят водещи новини от рода на „Фашисти“ и популисти са на власт в България“. „Фашисти“ точно така наричат в Европейския парламент някои от мераклиите за премиер, за министри и прочие позиции във висшата администрация. И още – ксенофоби, фашизоиди…
Ако Плевнелиев връчи мандат на Патриотичния фронт, ще удари дъното. И ще види еврокомисарски мандат през крив макарон.

*
В България политическа криза няма. Икономиката ни пък е в най-доброто си състояние за последните 10 години.
Политиците демагогстват, за да оцелеят. И да не изпълнят волята на народа, изразена и на 6-ти, и на 13 ноември.
Просто част от лошият политическия мат`риал се терзае какво би се случило на задаващите се предсрочни парламентарни избори и по-скоро трепери от неизвестността, а другата е наясно, че е по-близо до бюрата по труда отколкото до нови депутатски мандати. И по тези причини част от така нар. „политически елит“ взе да шикалкави и бързо забрави, че на президентските избори народът ясно каза какво иска: оставка на сегашното правителство, нови парламентарни избори и нова избирателна система – мажоритарна.
Национално отговорно поведение било да не се връща мандат и да се състави правителство в този парламент. А служебното национално безотговорно ли ще е !?
Някои ни внушават, че заради случилото се в бежанския лагер в Харманли е рисковано да се върви към избори и че правилният ход бил да се състави правителство в този парламент. Никаква логика няма. Интересно, ако афганистанци палят контейнери и замерят с камъни полицаите,  по-различно ли ще реагира едно служебно правителство от кабинет, съставен в рамките на това Народно събрание!?
По-логично е, ако продължаваме да насаждаме омраза, да вдигаме адреналина на българина, да провокираме бежанците, да пускаме на преден план неуравновесени типове и да не съзнаваме колко сме неадекватни на пътя на мигрантския поток, да се случат събития, за които нямаме рефлекс нито да посрещнем, нито да отбием. Тогава ще се чудим на Реджеп Тайип Ердоган ли да се молим или на Ангела Меркел да разчитаме.

*
Ако третият по значимост лидер на обединените патриоти Красимир Каракачанов, който е бивш дост на ДПС, стане премиер, той ще получи поздрав и от Ердоган. По комшийски. И в отговор на „честитката“ на патриот №1 Валери Симеонов, който в ефира на една от двете водещи национални телевизии поздрави гюленистите, които извършиха неуспешен опит за преврат в Турция на 15 срещу 16 юли. Когато „бащата“ на бъдещето правителство поздравява онези, които искаха да ликвидират турския президент, както ли да очакваме откъм Босфора?!
Познайте колко афганистанци, иракчани и сирийци ще ни прати Ердоган!
50 000 са достатъчни за катастрофата.

*
А какво ще стане с енергията на българите, която плаши политическия елит след президентските избори? Хитринките на президент и политически лидери ще изсмучат ли обществената енергия, ще успеят ли да я стопят?
Нищо подобно. Ако „мозъците“ в партийните централи са стигнали до извода, че ако се прескочат предсрочните парламентарни избори, всичко ще си тече по старому, просто не са в час.
Енергията ще наложи 100 процента мажоритарност. Сиреч, 240 едномандатни района и пълен контрол на избирателя върху действията на народния представител. А не като замисления за идната пролет вариант – 120 депутати на мажоритарен принцип, но и още 120 с партийната листа.
Ако има предсрочни парламентарни избори, най-видните ясладджии на партиите пак си гарантират парламентарно присъствие, но блъфирането „национално отговорно поведение“ ще им изиграе лоша шега.


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/11/16 09:55

    ЗАЩО КОГАТО БЪЛГАРИНЪТ ЗАЯВИ ОБИЧТА И ЗАГРИЖЕНОСТТА СИ ЗА БЪЛГАРИЯ НЯКОИ ГО НАРИЧАТ ПАТРИОТАР, ФАШИСТ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ. НЕ Е СРАМНО ДА ОБИЧАШ РОДИНАТА СИ , СРАМНО Е ЧЕ ДОПУСКАМЕ МЕКЕРЕТА ДА НИ ОБЛЪЧВАТ С ОМРАЗА И ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРИЯ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/11/16 10:12

    Псевдопатриотите от Паричния фронт с подкрепата на крадливите,корумпираните,некомпетентните КАЛИНКИИИИИИИ тласкат страната към още по дълбока криза.....ако от Паричния фронт съставят кабинет, това ще е с цел да замажат доказателствата на коалицията на КАЛИНКИТЕЕЕЕЕ-2 вредите и пораженията по министерствата които причиниха на страната и на на народа....това е истината

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/11/16 10:13

    Избирателната система ще е смесена и това ще се осъществи най-рано на редовните парламентарни избори.
    Второ, Патриотите няма да направят кабинет, тъй като Плевнелиев няма да им даде мандат на тях, а на Реформаторите.
    Трето, дори и ПФ да съставят кабинет, той ще се задържи не повече от няколко месеца, т.е. докато президента Радев встъпи в длъжност. С две думи това Народно събрание е обречено и ще се ходи на предсрочни избори!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/11/16 10:18

    09.55 часа - Не можеш да наречеш Динко патриот, защото вече е доказано дори, че е ограбвал бежанци. Не може той да се прави на институция и да връзва мирни хора и да издевателства над тях. Патриоти и родолюбец е всеки от нас, който работи и си плаща данъците, и спазва законите на страната. Патриот е всеки, останал да се бори в бедната ни държава и въпреки това не е спрял да обича България! Патриот е всеки, който иска да се изправим на крака вече, а не да копаем дъното! И това не става с искане циганите на сапун, бежанците вън и т.н., и т.н.
    Не може патриотите да правят правителство при положение, че народът не е гласувал за тях. Точка по въпроса!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/11/16 11:01

    Никола Вапцаров - Борбата е безмилостно жестока... - толкоз. Какво тук значи някаква си личност?!
    Разстрел, и след разстрела - червеи
    21 век. граници отворени. няма как да ни заблудите другари от ПФ и сие. след като сме/сте тръгнали към ЕС, трябва да се вгледаме как живеят те`западняците. Там не ги интересува кой си. Спазваш ли законите на определена там държава си добре дошъл. Това го пиша за тези, които не са напускали пределите на Бг. Отлично се разбират-с поляци, сърби, араби, негри, индийци,кюрди,турци от Турция. Там има справедливост. Там се явяваш на изпит без мама и тати и ако те одобрят започваш работа. Работиш много/яко, дисциплиниран си... Там е много по-добре от тук мили ми млади подрастващи. Тук има Държавна сигурност и това са хората в Народното събрание(мнозина преминали от бкп/дс,доносници през сдс,ндсв,герб, знаем ги, но..?). Никаква промяна през тия 27 години, мили ми драги подрастващи относно назначаване на работа. А народа нищо повече не иска, освен хлябА... И спрете да делите хората на ваши и наши. Нищо добро не я очаква Бг. Не може с проз ограничен човек да върви Бг(измамите с фалшиви лични карти, с нотариални заверки от кметове вместо нотариуси,ще ви бъдат изкупувани земите-24 часа) акъл требва, а не пари) ... Колкото по-бързо се стопят някои снежинки в Народното събрание, толкова по-добре за народа, па макар и късно. Гледаме ви в продължение на дълги години филма "Богат-беден". Жалко за погубените младости на много родители, за погубените младости на много неродени и след 1989 г. Не вярвам на тези, които се молят в Храма, а след това ?!! Не не не . Човек се ражда гол, живее и умира гол. Никой не е занесъл в отвъдното къщи, пари...не съм това което бях съдбата е неумо... има кой да ви съди!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/11/16 11:02

    НЕ НЕ НЕ, за сведение

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/11/16 12:12

    Готви се правителство с нацисти, които се правят на патриоти, но ще управляват с хората на Ердоган. Вътре са мутри, които се правят, че са за европейско развитие на България, само, ако има какво да откраднат, иначе са си рекетьорчета; креатури на Ердоган, които се правят, че са за евроатлантически ценности; плазмодии, които се правят, че са реформаторска десница, но никаква реформа не направиха. И комедианти на Бареков, които се връткат на кого да се продадат. Ако сме пропуснали някого, да прощава, да му…
    Правителство на т.нар. патриотичен фронт ще е тежка отговорност на лицето Борисов. Той щял да ги подкрепя. Но нямало да носи отговорност. Кретен!
    Утре да не забравяме кои са отговорниците за поредната национална катастрофа. Тя вече е факт, благодарение на Борисов. Сега се опитва да се изсули.
    Коалиция с патрЕотите и герп. Да не забравите Местан, Ердоган и Барековите отломки. Не би имало по-срамно правителство. Освен предишното.
    Сега някой да се съмнява, че лъже патриотите и лъже реформаторите са проксита на мутрата?!
    Ако се стигне до кабинет на мърльо от “патриотите”, ще му бъде ли прочетено досиетото преди клетвата.
    За финал: Много се радвам, че задкулисието с Борисов, Пеевски, Валери Симеонов, Сидеров, бившата ДС, която стои зад тях, сбиритока от РБ и пр. искат да правят правителство в рамките на този парламент.
    Няма по-добър начин да бъдат изринати веднъж и завинаги. Лека нощ!
    Богомил Бонев
    Бивш министър на МВР

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/11/16 15:10

    като че ли турците със своите две партии са много притеснени, че влака ще мине покрай тях без да спре.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/11/16 17:53

    Алоооу, редакцията! Тия, горните коментари, май сами сте си ги писали, а?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/11/16 18:37

    Не знам дали патриотите ще дойдат на власт,кой щял да става сапун/впрочем авторът на статията дали е живял сред цигани?/,ама след същото положение в една западна сила,дето пише един по-горе ,че трябва да я следваме,на власт идва Хитлер.Днес германците са почти готови да повторят същия избор.Щото те си спазват законите,работещите там българи ,турци,сърби и т.н. вероятно също ги спазват,ама една все по-увеличаваща се приходяща група хора нещо май не ще да спазва закони.Като гледам и в БГ е така.Така че,защо пък дане са патриотарите?Сигурно щее по- добре от другия вариант,а?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/11/16 18:37

    Не знам дали патриотите ще дойдат на власт,кой щял да става сапун/впрочем авторът на статията дали е живял сред цигани?/,ама след същото положение в една западна сила,дето пише един по-горе ,че трябва да я следваме,на власт идва Хитлер.Днес германците са почти готови да повторят същия избор.Щото те си спазват законите,работещите там българи ,турци,сърби и т.н. вероятно също ги спазват,ама една все по-увеличаваща се приходяща група хора нещо май не ще да спазва закони.Като гледам и в БГ е така.Така че,защо пък дане са патриотарите?Сигурно щее по- добре от другия вариант,а?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.