Гюнер ШЮКРИ
Разнообразни книги на турски език дари на библиотеката в ардинското село Млечино изселникът-поет от Турция Рамазан Улусой. Той е роден в близкото село Горно Прахово и повече от 20 години живее в Бурса.
„Тук са корените ми и реших да откликна на призива на местната културна институция  за набиране на книги в библиотечния фонд на читалището. Всички ние имаме в домовете си лични библиотеки с много книги, които сме препрочитали няколко пъти и постепенно с времето са престанали да будят нашия интерес. Мисля, че книгите, които дарих ще бъдат от голяма полза за културното израстване и развитие на жителите от района", сподели Рамазан Улусой.
Той е роден на 18 юли 1949 г. в Горно Прахово. Средното си образование завършва в Кърджали. Още от ученическите си години започва да пише стихове, както и сатира. През 1989 година се изселва в Турция заедно със семейството си. Негови стихотворения са публикувани в различни турскоезични медии. Сред по-известните му стихотворения са Köyümün göçmenleri (Изселниците от селото ми), Barış (Мир), Dostum İliya (Приятелят ми Илия), İki damlа (Две капки).
Секретарят на читалището в Млечино Мюмине Ахмед изказва искрените си благодарности за благородния жест на изселника Рамазан Улусой. Надява се и други да последват примера му, за да обогатят книжния фонд на библиотеката.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.