Гюнер ШЮКРИ
Целенасочена инвестиционна политика за подобряване на пътната инфраструктура до малките населени места. Целево финансиране на В и К системи в малките населени места. Това са само част от предложенията на кмета на община Ардино Ресми Мурад за актуализация на Националната стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012 г.-2030г.). Според него е нужно осигуряване на съвременни информационни и комуникационни технологии. Финансова подкрепа за реновиране на старите жилищни сгради в селата и въвеждането им в експлоатация. Нужни са също така финансови данъчни облекчения за гражданите, които пребивават повече от пет години в малките населени места. Данъчни облекчения за фирмите в отдалечените планински райони. Финансова подкрепа за млади семейства с деца, които живеят и отглеждат децата си в малките население места, както и целенасочена образователна система. Реално предоставяне на здравни услуги за населението по утвърдената здравна карта, както и осигуреност с висококвалифицирани лекари, мобилна медицинска апаратура. Засилване на профилактичната дейност на лечебните заведения.
Припомняме, че в началото на годината правителството прие План за изпълнение на актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012 г.-2030г.). В документа са включени комплексни хоризонтални мерки за преодоляване на демографските дисбаланси, свързани с ниската раждаемост, високата смъртност, динамичните миграционни процеси, намаляването и застаряването на населението и на работната сила. Мерките са групирани в 12 стратегически направления. Сред тях са насърчаване на раждаемостта, подобряване на репродуктивното здраве, общата демографска информираност и репродуктивна култура на населението, подобряване на общото здравословно състояние на населението и намаляване на общата, преждевременната, детската и майчината смъртност. Включени са още мерки като разработване на адекватна миграционна (външна и вътрешна) и имиграционна политика и намаляване на броя на емигриращите млади хора в репродуктивна възраст.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/11/16 17:22

    Г-н Кмет,думите ви нещо много се разминават с това,което вършите действително.Ако толкова ви интересуваше положението на хората и бизнеса в Ардинско,то нямаше да бъде общината с най-високи данъци в областта.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/11/16 20:23

    Minavame na samoizdrajka :-) - vsiaka obstina barabar s izbiratelite si sama si plasta kakvoto si mechtae! :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/11/16 07:41

    Браво Кмете! Най-после някой да каже какво наистина би допринесло за запазване на хората в малките населени места. Дано държавното управление се вслуша в предложенията ви, защото без ПОЛОЖИТЕЛНО отношение на ДЪРЖАВАТА по този проблем той няма как да се разреши.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/11/16 09:00

    Минутки за реклама.Когато ги направищ тези неща тогава излизай и се обяснявай в любов

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.