След голямата лятна и есенна суша, първият дъжд парализира града край Арда. Пороят превърна улици и булеварди в Кърджали в реки. Десетки автомобили са аварирали на различни места в града, предават репортерите на 24rodopi.com.
Най-тревожно е в района на Пазара на производителите. Автомобили са залели пред блок 2 във "Възрожденци". В квартала няма ток. Има сигнали за наводнени училища и други сгради.
Жълт код е обявен за днес за област Кърджали.
Дърво падна върху кола - вижте снимките -тук
Както вече 24rodopi.com писа, предупреждението е за силен вятър от югозапад с пориви до 20-22 м/с и дъжд. Очакваните количества са между 15 и 35 л/кв.м., на отделни места и повече.
Очаквайте подробностите и снимки от най-критичните точки в Кърджали
Снимки: Николай Костов,
24rodopi.com
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/11/16 13:33

    Уж воден цикъл,смяна на тръби и шахти...
    .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/11/16 13:37

    Канализационните шахти се задръстват от падналите листа, там е разковничето!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/11/16 13:57

    Някой помни ли какво има под пазара? А на улицата между пазара и блоковете шахтите защо са по средата на улицата на високо? Ако може строителния инженер Хасан Азис да отговори.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/11/16 14:02

    Трябва да се подмени канализацията на Републиканска КМЕТЕ!!!
    ОТ 100 години е...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/11/16 14:03

    Кметеееее ,кмете хората предупреждават от три дни за оранжев код и ти какво предприе кмете???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/11/16 14:23

    Никой не може да се справи с природата, стига сте плюли по този или онзи. Вижте какво се случва в цяла България, Банско е откъснат от света, два моста са разрушени, всичко е залято, да не би кмета им да е виновен? Защо обръщане на политика всичко? Ако ще е така, аз пък обвинявам Борисов, защото не дава и лев за наша община, понеже не гласуваме за партията му! Ай сиктир! Кметът какво бил предприел против оранжевия код - искаш да издуха облаците ли бе, отворко? Снощи София остана под вода, никой не потърси вината във Фъндъкова. Варна като се наводнява няколко пъти поред и то здраво, Портних да не би да го обесиха?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/11/16 14:31

    Абе кмета няма вина, ама този воден цикъл ни е.а мамата на всички!Първо, като задуха южняк се разнасят миризми и аромати навсякъде, че чак и по апартаментите (говоря конкретно за кв. Възрожденци), второ шахтите не могат да поемат цялата вода. И к`во правим ся?!? Зимата ще бъде страшно, като почнат да избиват тръбите, дето цяло лято изгаряха на слънце, когато скове леда.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/11/16 14:33

    до 14:23 трябва да се вземат мерки да почистват канализацийте никакви мерки отиди да видиш питя за резбарци след моста какво става с канализацийята............

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/11/16 14:34

    vinagi kogato zavali stava taka, pone da bqha se setili da proveryat sahtite, da izcistyat okolo tyah, da nqma lista, dali sa otpuseni, vsicko se dalji na tova ce sa zadrasteni i ne poemat vodata. Molim sa sadeystvie ot otgovornata institucia. Horata sa se prevarnali na vzimacti samo na zaplata i ne gi interesuva drugoto malko tryabva i otgovornost kym slujbata i cove4nost kym slucvastoto se

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/11/16 14:58

    Децата утре на училище ще бъдат ли ??? Кмете земи мерки

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/11/16 15:59

    Защо да няма вина кмета? Какво е направил за града ни ?Живеем в тъмници,няма осветление, разбити тротоари и улици,задръстени шахти, няма места за паркиране пред собствения ти блок...хайде да не изброявам още, че са много..Всеки да си върши работата.Ние затова му плащаме.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/11/16 16:08

    Кмете, "земи мерки" казваш!? А не е ли по-добре, да вземе мерки?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/11/16 17:04

    Abe nemoje na mostovete da ima pove4e voda ot kolkoto v vodnoto ogledalo smeshno padnali darveta a kade sa tiq ot bedstviq i avariii da im e sladko kafeto

    ОтговорИзтриване
  14. Докато има такива глупаци, които да защитават кмета Хасан Азис ще сме така.
    Нас не ни интересува София, Банско или ... ние живеем в Кърджали и е по важно какво се случва тук, а именно - липса на шахти, или ако има такива то те не са отпушвани никога! Единственото което прави Общината е преди дъжд да се мият улиците. Какво направи Вашия многообичан кмет за тези 3 мандата в които управлява? Нищо! Малко се огледайте наоколо и вижте в какво състояние са улиците по които караме колите си- всичко е в дупки и неравности, а иначе плащаме данъци. Всеки един парцел е продаден на частници и навсякъде никнат кооперации като гъбки, а за инфраструктура никой не мисли. Навсякъде е в кал, разнебитени улици и само това. Вижте кв. Възрожденци, кв. Веселчани, ул. Републиканска и т.н. Огледайте се и така защитавайте Кмета, защото той и неговия екип са виновни за състоянието на града.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/11/16 17:39

    Честито ново кално огледало хасанчо лодки дави подари

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/11/16 17:40

    Супер е новото кално огледало

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/11/16 17:47

    shahtıte ne se pochıstvat,kanavkıte pokraı patıshtata sashto sa prepalnenı,danacı plashtame lı 2 no.vınetkıte ı 970 lv da stanat faıda nqma,otıdete vıjte kanavkıte pokraı patıshtata kam krumovgrad,kostıno nenkovo,ardıno,djebel,vsıckı kanavkı sa zadrastenı,ı ot taka vodata varvı po asfalta ı q rushı,a koı pladhta.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/11/16 18:16

    Голям праз...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/11/16 18:29

    До 14 23 Тоя нагъл крадец отдавна е за затвора приятелю!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/11/16 21:50

    Това е честитка за доган

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/11/16 21:52

    какво става със сипей след пороя

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен10/11/16 18:57

    Докато не дадете шанс на друг градоначалник просто сте обречени. Уплашете ги тези мазни хора!
    Покажете им, че не живете в 20. век.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.