Бившият депутат от ДПС и областен лидер на партията в Кърджали Мехмед Ходжа, който напусна с близо 100 делегати националната конференция, а после създаде нова партия, е получил помощ от Ахмед Доган да си намери работи в чужбина. Това пише в книга за Ахмед Доган бившият депутат от ДПС Иван Палчев.
„При ДПС не е възможен дворцов преврат – пробваха го 4–5 пъти, все с един и същ нулев резултат. Яшар Шабан, Мехмед Ходжа, Гюнер Тахир, Касим Дал... Нетипично и двойствено бе отношението на Доган към „бунтарите“ в партията, опитали се в различно време да оспорят лидерската му позиция. На след­ващите избори те не фигурираха в листите и... толкова. Към едни от тях той протягаше ръка, за да им помогне да намерят новото си място в живота. Яшар Шабан си остана функцио­нер на партията в Кърджали, а по-късно бе издигнат за замест­ник-омбудсман на България. Мехмед Ходжа също получи под­крепа – при решението си да потърси работа извън страната. Но към Гюнер Тахир, Осман Октай и Касим Дал отношението му и досега е крайно отрицателно. Сякаш не може да им прос­ти нещо. Той си знае какво“, пише в книгата на Палчев.
Припомняме, че заради присъствието на бивши агенти на ДС в националното ръководство на ДПС, делегатите от област Кърджали напуснаха националната конференция на партията. Бившият депутат Ахмед Юсеин успя да овладее областната структура в Кърджали. Тогава Ходжа създаде Партия на демократичните промени. Нейният зам.-председател Мукаддес Налбант по-късно се върна в ДПС и благодарение на Ахмед Доган стана зам.-министър, но останалият сам Мехмед Ходжа напусна страната.
Досега се твърдеше, че Ходжа е бил строител в Израел, а ДПС дори не са позволили на дъщеря му да завърши стоматология в Турция по схемата „100 студенти от ДПС в Турция“.
Разкритията на Иван Палчев оборват твърденията на близките на Ходжа.
Те и днес обясняват, че бившият депутат от ДПС Мехмед Ходжа след края на политическата му кариера в България е бил 18 месеца в Израел. По-късно той и съпругата му заминали за турския град Бабаески, където близките им помогнали да станат учители.
Припомняме, че в момента Мехмед Ходжа е зам.-председател на партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/11/16 09:20

    Иван Палчев беше и си остава лакей на Доган! С такива изцепки не можеш да се опетни името на Мехмед Ходжа. Всячески се мъчат да държат татаро-циганина на гребена вълната, защото са на ясла при него. Дръжте го там и си заврете в з....а, но хората вече лека полека излизат от летаргията. Жалко само, че едно поколение бе похарчено, това беше целта на Доган!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/11/16 09:31

    Ne byah cul takava golyama lija otdavna. Az sim ot seloto na Mehmed Hodja. Kogato gospodin Hodja napusna Dps zamina da raboti stroitelstvo v Izrael. Firmata koyato karase rabotnitsi tam bese ot selo Skalishte seloto na Mehmed Hodja.A tova ce disterya mu bese izgonena ot ucilisteto kogato Mehmed Hodja napusna Dps e vyarno no tova se pravi redovno ot strana na Dps. Mislya ce e mnogo naglo v kniga da se pisat takiva liji misleh ce pone v knigite ima malko istina.no uvi

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/11/16 09:46

    До сега г-н Мехмед Ходжа никога не е споменавал за личните си неща в живота
    Но сега вече стъпихте на змията опашката
    И дано остави егоизма си и каже самата истина и всички хора да разберем истина

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/11/16 11:01

    Ne vseki,koyto te vadi ot laynoto,ti misli dobroto...taka che,nedeyte da izmislyate takiva gluposti...

    ОтговорИзтриване
  5. Da jivee Ahmed Doan golemiyat GOGAN.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.