www.24rodopi.com

ВАС отмени решението за конкурса за проекта „Перперикон – минало за бъдеще“, Кърджали губи 1 463 359 лева заради войната на фирмите

сряда, декември 143коментара

Изпълнителят на реставрационните работи по проекта „Перперикон – минало за бъдеще“ трябва да бъде посочен отново. Върховният административен съд се произнесе, че не са били спазени законовите изисквания при подаване на документи. Налага се тръжната комисия да се произнесе отново кой следва да бъде избран за изпълнител и да завърши рестраврацията на скалния комплекс.
Както вече 24rodopi.com писа, след като загубилият състезанието участник заплаши със съдебна процедури, експерти предупредиха, че има риск община Кърджали да загуби парите за „Перперикон – минало за бъдеще“. Дейностите по проекта трябва да приключат до април, но времето няма да е достатъчно за евентуално ново обжалване на решението.
1 463 359 лева е стойността на проекта „Перперикон – минало за бъдеще“. Средствата са по програмата за културно наследство и съвременни изкуства, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Както вече 24rodopi.com писа, поради обжалване на процедурата по избор на изпълнител, срокът за изпълнението на проекта е удължен до април 2017 година. Въпреки това, има реален риск средствата да не бъдат усвоени от Община Кърджали. Последващо удължаване на срока на изпълнение на проекта не е възможно.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 3 коментара

Анонимен
14/12/16 12:03

Депесари, защо не допуснахте в региона преди години големия инвеститор "Сокотаб". Заради комисионните превърнахте цялата област в област със затихващи функции. Не крадете толкова много, защото като си отидете от този свят без откраднотото защото друго не се е случвало все още, хората ще наричат децата ви деца на крадци.
Същото се отнася и за тези от ДОСТ, които не са никакви достаджии, а вчерашните крадци от ДПС.

14/12/16 15:47

А къде е другият ковентар😎

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи