160 български граждани са в забранителен списък и не могат да влязат в Турция. Това заяви журналистът Илхан Андай пред bTV по темата за отношенията на Русия с Турция след убийството на посланик Андрей Карлов. По думите на Андай хората в списъка са основно свързани с ДПС и работили в стария в. „Заман”.
Той посочи, че от ГКПП „Капъ куле“ бил върнат председателят на парламентарна група за приятелство „България – Турция“. Проблемът вече е в Меджлиса, а по искане на председателя на Народното събрание Цецка Цачева външно министерство в София е в кореспонденция с Външно в Анкара. Отговорът на Анкара гласи, че има забранителен списък.
Атентатът в галерията в Анкара журналистът Валери Тодоров посочи като огромен пропуск на специалните служби, а в цял свят убийство на посланик е повод за война.Русия го оцени като провокация и няма да бъде използвано за обтягане на отношения, но бяха замразени преговорите за падане на безвизовия режим за турски граждани. Отношенията между двете страни се развиват на импулси, коментира бившия директор на БНР.
Според Андай бившият полицай, стрелял по Карлов е самотник и това е нов вид терорист. Той е бил облъчен от идеите на Фетхуллах Гюлен и посещавал негов център през 2014 година. "Ходил е на обучение и сам се развивал в идеите после. Когато се вижда безсилен и решава сам да наказва. В галерията е имало и други посланици, а той стреля само срещу този на Русия и говори като терорист като от Джабхат Ал Нусра, но в действията му има нещо като на американски екшън герой", коментира журналистът от 24rodopi.com.
Тодоров обърна внимание, че руските служби се появяват на 25-тата минута от стрелбата и е важен въпросът как е успял нападателят да проникне вътре. Посланикът е бил без охрана, колата му не е била бронирана. Същият полицай е охранявал руското посолство при антируските протести в Анкара. Не се знае колко лично е бил мотивиран, добави той.
Андай е категоричен, че Путин и Ердоган са силни заедно и ще изчистят въпроса помежду си.
24rodopi.com
Очаквайте: Доказателството за забранителния списък – по-късно в 24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/12/16 09:36

    Амма сте информирани!!!Сърелецът нее бил бивш,а е бил полицай който е бил на длъжност.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/12/16 10:04

    Ердоган върна Турция векове назад и се превърна в Диктатор!

    ОтговорИзтриване
  3. ЗАБРАНА ЗА ВСИЧКИ СЛУГИ НА РУСКАТА ПОДЛОГА ДОГАН !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/12/16 11:05

    Erdogan iska da stane Turciya kato siriya iska boyna v Turciya

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/12/16 13:08

    Тези от ДОСТ наистина не са в час ! Нерде Русия, нерде Турция, нерде Доган ? А нерде ДОСТ ? За пореден път се доказвате като слуги на чужда държава. Но в Булгаристан май това е нещо нормално ! Но българският народ е буден ! И тези от турския етнос !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/12/16 15:02

    какъв ДОСТ бе хора ,те са от кол и въже,които не могат да пресметнат на магарето сламата,какъвто е депутатът от Водач и баш сюлейманджия

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/12/16 15:59

    samo dost
    dost doyde depesarite gi gledam
    layat kato moyto kuce pred kastata
    teroristi ste sas gulenista ako stiyaga
    kara dayi da ide tursiya da go vidim

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/12/16 18:15

    nyama dps nyama dost ima hora lakeyi i donosnici na dogan i normalni grajdani na bg turski proishot dyadoto mu stom e bil lakey i donosnik na komonizma sega bastamu toy i decatamu stavat sistite v gena im ima vece

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/12/16 18:15

    Вие знаете ли какво си приказвате бе господа депесари Д.С защо се лъжете не ни е ясно,май ви хвана страха че вече ви идва края.ДОСТ е вече нашата партия

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/12/16 18:16

    Tiya ot DPS sa u4ili v seklskostopanskiya i sa lakei na DOGAN,a koyto pluye ERDOGAN ne e v 4as i hal haber nqma ot politika,Erdogan v momenta napravi na puh i prah politikata na zapadnite imperialisti da razdrobqt Turcia i da sazdadat kyurdska darjava,v SIRIA i v IRAK bez turcite nishto ne moje da se reshi no kvo da im razpravqm na dupesarite

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/12/16 21:11

    Незнам на ДПС или на ДОСТ идва края, ама маи е и на двете партии идва края!!! Крайно време е турците да препознаят някоя друга партия освен ДПС и ДОСТ и всичко ще се оправи. Те само ви лъжат а вие нали се страхувате от нов възродителен процес и им гласувате като овце под строй! Бъдете сигурни че ако не гласувате за тях, ще сте много по добре от сега. Те само ви ползват да се обогатяват на ваш гръб, повярвай те ми хора мюсулмани!!! Ние българите нямаме нищо против ВАС !!! Цял живот сме живели заедно, мирно и в разбирателство! ТАКА ЛИ Е???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.