Областният съвет за развитие, ръководен от областния управител Илия Илиев,одобри  списъка на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа за включване през 2017 г. в инвестиционната програма на АПИ. Представена бе и информация за изпълнението на обектите през т.г. По данни на Областното пътно управление, усвоените средства за текущ ремонт и поддържане, в това число и зимно, надхвърлят 4,5 млн. лева, което представлява чувствителен ръст, обобщи Илиев. В списъка на приоритетните обекти за 2017 г. остава като водещ Обходният път на Кърджали по ОП „Транспорт", потвърди инж. Иван Гавазов, шеф на ОПУ. Следващата пролет се очаква да бъде приет окончателно техническият проект на Околовръстното и да бъде гласуван на Експертен съвет в МРРБ, след което да стартират отчуждителните работи по трасето. По ОП „Региони в растеж" ще бъде рехабилитирана отсечката Кърджали – Хасково през Мост, която временно ще изпълнява функцията на околовръстно. Пътят Момчилград- Крумовград ще се финансира по програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ – Гърция – България 2014-2020. Други 4 проблемни пътни участъка са заложени в програма „Основен ремонт". От „Пътно управление" предлагат да бъде възложено проектиране на седем пътни участъка, за да бъдат включени поетапно за изпълнение. Сред тях са отсечките Момчилград – Крумовград през Токачка, Стояново-Ардино, Джебел- Припек и др. В рамките на заседанието бяха обсъдени ангажиментите на областната администрация по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, темповете, с които се реализират и механизмите за контрол и мониторинг на референтните стойности на допустимите дейности. Представен бе Планът за управление на риска от наводнения в Източнобеломорския район за периода 2016 - 2020 г. Представител на „Виваком" запозна членовете на Регионалния съвет с внедряването на иновативни  телекомуникационни решения за българските градове. Изнесена бе и презентация за енергийно ефективни решения в сферата на ВЕИ, които ще позволят оптимизиране на разходите за улично осветление и отопление на обществени сгради. В заседанието участваха зам.-областните управители Румен Младенов и Селвие Ахмед, кметове на общини и експерти, председатели на Общински съвети, представители на синдикатите и работодателските организации. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/12/16 19:03

    Vsivhko na dumi.... A v Ciflik???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/12/16 21:03

    А пътя до с.Главатарци ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/12/16 22:57

    Pitahte li izstrebitelite dali iskat da plastat i kolko za tosi kef?

    ОтговорИзтриване
  4. Г-.Файък21/12/16 07:27

    Като видях материали почнах да чета много се надявах че ще се упомене и и участъка от републиканския път междуКърджали и с.Рани лист чийто ремонт беше спрян от пправителството на ГЕРБ.Нека да бъде завършен и населението да се убеди че държавата мисли за населението на десетки села от района.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/12/16 07:43

    Вземете пример от Смолян.Обходен път на толкова тежък терен .Решиха и го построиха за нула време.Вие го дъвчите от години .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/12/16 08:06

    Патя за Главатарци г-н Багдасаров ще ви оправи !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/12/16 08:48

    По коледа се случват изненади.Тримата областни управители събрани на едно място.Изненада.Тримата ни уверяват,че обходният път на Кърджали ще е приоритет през 2017 г.,което го слушаме от десетина години/най вече срещу изборите/.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/12/16 11:59

    Стига сте заблуждавали простия народ, на всички ни е ясно че строителството няма да започне преди 2050 година

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/12/16 13:05

    Ново провителство, нов областен управител, нов късмет. Зависи...
    Може и да стане.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/12/16 21:37

    Само генерала ще оправи нещата, той е човека за всичко в Кърджали. Ха дано, ама на дали!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.