www.24rodopi.com

Приоритети`2017: Обходният път, основен ремонт на 4 проблемни участъка, 7 за проектиране

вторник, декември 2010коментара

Областният съвет за развитие, ръководен от областния управител Илия Илиев,одобри  списъка на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа за включване през 2017 г. в инвестиционната програма на АПИ. Представена бе и информация за изпълнението на обектите през т.г. По данни на Областното пътно управление, усвоените средства за текущ ремонт и поддържане, в това число и зимно, надхвърлят 4,5 млн. лева, което представлява чувствителен ръст, обобщи Илиев. В списъка на приоритетните обекти за 2017 г. остава като водещ Обходният път на Кърджали по ОП „Транспорт", потвърди инж. Иван Гавазов, шеф на ОПУ. Следващата пролет се очаква да бъде приет окончателно техническият проект на Околовръстното и да бъде гласуван на Експертен съвет в МРРБ, след което да стартират отчуждителните работи по трасето. По ОП „Региони в растеж" ще бъде рехабилитирана отсечката Кърджали – Хасково през Мост, която временно ще изпълнява функцията на околовръстно. Пътят Момчилград- Крумовград ще се финансира по програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ – Гърция – България 2014-2020. Други 4 проблемни пътни участъка са заложени в програма „Основен ремонт". От „Пътно управление" предлагат да бъде възложено проектиране на седем пътни участъка, за да бъдат включени поетапно за изпълнение. Сред тях са отсечките Момчилград – Крумовград през Токачка, Стояново-Ардино, Джебел- Припек и др. В рамките на заседанието бяха обсъдени ангажиментите на областната администрация по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, темповете, с които се реализират и механизмите за контрол и мониторинг на референтните стойности на допустимите дейности. Представен бе Планът за управление на риска от наводнения в Източнобеломорския район за периода 2016 - 2020 г. Представител на „Виваком" запозна членовете на Регионалния съвет с внедряването на иновативни  телекомуникационни решения за българските градове. Изнесена бе и презентация за енергийно ефективни решения в сферата на ВЕИ, които ще позволят оптимизиране на разходите за улично осветление и отопление на обществени сгради. В заседанието участваха зам.-областните управители Румен Младенов и Селвие Ахмед, кметове на общини и експерти, председатели на Общински съвети, представители на синдикатите и работодателските организации. 
Изпрати :

+ коментара + 10 коментара

Анонимен
20/12/16 19:03

Vsivhko na dumi.... A v Ciflik???

Анонимен
20/12/16 21:03

А пътя до с.Главатарци ?

Анонимен
20/12/16 22:57

Pitahte li izstrebitelite dali iskat da plastat i kolko za tosi kef?

Г-.Файък
21/12/16 07:27

Като видях материали почнах да чета много се надявах че ще се упомене и и участъка от републиканския път междуКърджали и с.Рани лист чийто ремонт беше спрян от пправителството на ГЕРБ.Нека да бъде завършен и населението да се убеди че държавата мисли за населението на десетки села от района.

Анонимен
21/12/16 07:43

Вземете пример от Смолян.Обходен път на толкова тежък терен .Решиха и го построиха за нула време.Вие го дъвчите от години .

Анонимен
21/12/16 08:06

Патя за Главатарци г-н Багдасаров ще ви оправи !

Анонимен
21/12/16 08:48

По коледа се случват изненади.Тримата областни управители събрани на едно място.Изненада.Тримата ни уверяват,че обходният път на Кърджали ще е приоритет през 2017 г.,което го слушаме от десетина години/най вече срещу изборите/.

Анонимен
21/12/16 11:59

Стига сте заблуждавали простия народ, на всички ни е ясно че строителството няма да започне преди 2050 година

Анонимен
21/12/16 13:05

Ново провителство, нов областен управител, нов късмет. Зависи...
Може и да стане.

Анонимен
21/12/16 21:37

Само генерала ще оправи нещата, той е човека за всичко в Кърджали. Ха дано, ама на дали!

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи