Ако България бъде прекроена на 240 едномандатни райони, за да преминем към 100-процентова мажоритарна избирателна система, област Кърджали ще запази 5-те депутатски мандата.
Това става ясно законопроект за промени в Избирателния кодекс, внесен в деловодството на народното събрание от депутат Георги Кадиев. Всъщност, предложението е на екипа на „Шоуто на Слави“, които организираха референдума за промяна на изборните правила. Шоумените настояват за 231 едномандатни района у нас и 9 в чужбина, от които 3 в Турция.
Припомняме, че предсрочните парламентарни избори в края на март догодина ще се проведат по старата система – пропорционалната. „Вече не е възможно извънредните парламентарни избори да се проведат по мажоритарна избирателна система. В рамките на оставащите четири седмици след Нова година не може на коляно да се пише и да се районира държавата, защото тогава ще се предизвика един хаос, една липса на представителност в парламента“, заяви вчера Цвета Караянчева, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ.
24rodopi.com
Как ще се разпределят градовете и селата в 7-те кърджалийски общини в 5 избирателни района - четете по-късно тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Реджеб22/12/16 11:27

    инж Илиев ще е президент

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/12/16 11:33

    Много сте "прозорливи" бе, Родопи24х7!!!
    Това с районирането как го измислихте, откъде го изсмукахте?
    Къде видяхте написано, че Кирково и Златоград стават един избирателен район?
    Напротив, на картата ясно се вижда, че Кирково става самостоятелен район, а Златоград, Неделино и Рудозем формират един общ район - именно това е споменатият от вас 4-и мандат за област Смолян. Към Ардино и Джебел сте пропуснали да добавите и Черноочене. Ама нали трябва да си измисляте новини и да творите "сензации"... Админ-а сигурно няма да ми публикува коментара, но то си е за Ваша сметка...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/12/16 12:48

    11:33 не се пали толкова, досега каквото са казали Родопи 24х7 е ставало, така че нека изчакаме ще видим.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/12/16 13:34

    ...че то сега да не са 20 !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/12/16 14:19

    Няма значение колко ще са местата.Важното е изборите да са мажоритарни. Това е волята на народа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/12/16 14:59

    Nie ot gorno Vuzrojdenci shte si izberem Redjep,a za dolno ostaviame inj.Iliev ili inj F.I.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/12/16 19:19

    Така са кроили навремето наречените Велики сили навремето кюрдското и арабско население с ножицата на две на три. Без никой да се интересува Кой къде е останал в Северна Сирия, Западен Ирак, Южен Иран, като таралеж в гащи. Какви проблеми ще има света днес или утре КОЙ го е геля? Целта е била да няма единение, да няма потенциална сила, както искаш така го разбери. И сега нашите велики умове кроят на две, на три- Горно Възрожденци, Долно Възрожденци и подобни глупости. Целта е да има каръшмалък, раздробеност, белким нашите момчета да могат да пробият някъде. С една дума ТАРАЛЕЖ В ГАЩИ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.