„Идва момент, в който човек трябва да заеме позиция, която нито е безопасна, нито политична, нито популярна, но той трябва да я заеме, защото съвестта му казва, че така е правилно“
Мартин Лутър Кинг

Уважаеми Общински съветници от Община Кърджали,
Поканете обществеността през почивните дни в залата, в която провеждате гласуванията по общинските дела. Обяснете на гражданите защо след като няма видими промени от гледна точна на хигиената в град Кърджали, Вие през месец август увеличихте данъците ни с 50%. Елате да кажете какъв контрол упражнявате над случващото и неслучващото се в Община Кърджали. Елате да кажете всеки един от Вас какво точно е направил в полза на обществото. Елате и се изправете на подиума, за да Ви видим кои сте. Елате всички, за да не прехвърляте вината на този и онзи. Елате, за да кажете защо улиците в града не са мити от години? Да обясните защо квартал „Възрожденци” се презастроява? Защо мръсотията е повсеместна, с изключение на центъра на града? Като диви кози по кози пътечки минаваме между блоковете. Елате да видите. Елате да кажете какво се случва на площадката на ОЦК, покажете ни ОВОС-а им.
Елате, за да ни обясните защо в Хасково се санират 200 блока, в Ардино, Момчилград и Ивайловград също, а ние НИТО ЕДИН за 2016 год.!? Елате да обясните на обществото защо след като подадохме всички необходими документи по същата програма в началото на годината, в края на същата няма НИТО ЕДИН договор, сключен за извършване на ремонтно-монтажни дейности? Дааа, бедната ни община докарана до това състояние отново от Вас, а Вие получавате по близо 10 000 лева годишно. Елате и си покажете фишовете, за да видим точно колко ни струвате.
И се каните на 15 декември 2016 година да увеличите данъците ни с още 10%??? Може би, за да си увеличите отново възнаграждението?
Обществеността е останала с впечатлението, че по-цял ден, целогодишно си играете на политически игрички, от които страдаме всички ние, без значение на кого симпатизираме.
Жителите на Кърджали сме се превърнали в експерти по всичко и постоянно Ви ръчкаме да свършите нещо. Покриви на училища, неизмити улици, липсващо осветление... Разрушени тротоари... За хигиената да не говорим. В този ред на мисли искам да споделя, че една общинска съветничка ме посъветва да звъня и да им казвам къде било мръсно в града. Просто нямам думи...
Видях с очите си как увеличихте Тротоарната такса. Един от присъстващите каза "предлагам", а другите гласуваха. Без да се замислите кой продава на тротоарите. И тъй като Вие не сте наясно, ще Ви кажа аз - на тротоарите продават хората, които нямат възможност да платят наеми, за да работят в магазини, на тротоарите продават възрастни жени лук и цветя. Надменното Ви поведение вече е нетърпимо.
Ако не знаете от какво има нужда обществото и не решавате проблемите му, то мястото Ви не е там. Напуснете и да дойдат следващите.
Искам да информирам общинските съветници, че водата в дерето, което минава под ул. “Първи май” и под ж.п. линията Е ЧЕРНА! Явно чакате отново някой да Ви съобщи и да Ви пише писма.
За пореден път искам да кажа на енергетика на Община Кърджали, че когато завали дъжд, изгасва осветлението по улица „Райко Жинзифов”.
Искам да Ви попитам, 20 000 лева, гласувани от Вас за леки автомобили, използвахте ли ги? Ако отговорът е НЕ, къде са парите?
Искам също да Ви кажа, че от 15 години пиша писма до Общината с искане по улица “Райко Жинзифов” да бъде сложена мантинела и частичен тротоар. Преди дни падна лек автомобил от същата улица на бул. “Христо Ботев”. Благодарение на това, че нещастието се случи към 9 часа сутринта, не бяха премазани ученици, отиващи на училище и родители с деца на детска градина...
Има още много неща, за които е очевадно, че не знаете... Ако не виждате очевидното, ме попитайте, ще Ви кажа, и други граждани имат какво да Ви кажат.
ОБЯСНЕТЕ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА!
От мое име и от името на голяма част от хората, живеещи в град Кърджали, предлагам Общинските сесии да се осъществяват в неделните дни. Така ще имаме възможност да присъстваме лично и да се уверим със собствените си очи кой, как и какво гласува.

Маргарита Павлова

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

70 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/16 13:54

    Как гласува Ферди Мурад на сесиите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/16 13:56

    Браво на жената стискам и ръцете БРАВО

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/16 14:06

    Браво госпожо .Това е мнение на всички граждани . Не желаем тези хора да получават пари от нашите данъци .Едни и същи лица от 20 години ни управляват.Те мислят единствено за себе си .С какво тези хора са заслужили заплатите си за какво им се плаща нека обяснят пред обществото . Какво свършиха .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/12/16 14:07

    По какви критерии се избират общинските съветници . Послушници и далавераджии .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/12/16 14:07

    Bravo gospojo Pavlova podkrepyam vi napilno za vsicko kazano ot vas

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/12/16 14:08

    Всички селяндури са станали общински съветници браво.
    Те дори незнаят да говорят български език !
    Всички се бутат да крадат по нещо.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/12/16 14:12

    на оръжие.........да ги изметем

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/12/16 14:15

    ммм даа почина е на бб от село банкя пита ке правим у софия

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/12/16 14:15

    Къде е коментарът ми?????????

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/12/16 14:19

    Дааа и ние искаме да виждаме за какво гласуват, какво правят особено тоз селендур Ферди Мурад за какво си вдига ръката. Абее я се махнете от там от вас нищо не става областен град сме ама сме изостанали много.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/12/16 14:22

    Браво !!! Поздравления за смелостта

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/12/16 14:24

    Протести пред общината!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/12/16 14:25

    NAPUSNETE.MARS.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/12/16 14:25

    Права е.Защо санирането не върви в Кърджали? Кой спъва развитието на града ?Коя партия? Нека всички си отговорим на този въпрос.

    ОтговорИзтриване
  15. Съчанлийте от Гледка13/12/16 14:35

    Също така знает ли общинарите колко шахти има в града ,и дали знаят че половината от тях са затрупани и в тях не може да се изтече никава вода а сезона на наводненията започва
    Затова повече никога ГЕРБ БСП и ДПС
    ДОСТ е нашата партия
    Със уважение

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/12/16 14:46

    Дпс си прави каквото иска в тоя град! Чудя се защо хората продължават да гласуват за тях!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/12/16 15:02

    Елате на сесия на общински съвет крумовград да видите съветниците на ДПс каква грамотност имат ще ви падне шапката,незнаят какво гласуват и къде се намират,но перченето им е голям

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/12/16 15:04

    Няма саниране защото до сега гласяха техните си фирми.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/12/16 15:12

    "Дпс си прави каквото иска в тоя град! Чудя се защо хората продължават да гласуват за тях!"

    В града ДПС имат около 6000 гласа, колкото ГЕРБ, а и БСП имат около 7000. НО от селата към община Кърджали за ДПС идват около 18000 гласа и мачът е решен. Просто градът грябва да се отдели в отделна община след референдум. В Пловдив и София например е така, общината е в рамките на града плюс няколко близки села, които са превърнати в квартали.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/12/16 15:21

    правилно само селяндури в тоя общински съвет и доктори, малко са им парите и рушветите в болницата та и общински съветници станаха. Безсрамници къде сте ........

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/12/16 15:46

    Браво госпожо Павлова! Поздравления за смелостта!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/12/16 15:52

    Леле! Това е то гражданска позиция! Ясно и категорично изразена! Безусловно се присъединявам! Жалко, че подкрепата си остава анонимна.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/12/16 15:55

    Защото всички са послушковци!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/12/16 16:12

    Поздравления, госпожо Павлова.
    Отдавна някой трябваше да им каже всичко това.
    Ако организирате протести пред общината ще дойда с цялото си семейство.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/12/16 16:16

    Нямаме нужда от общински съветници .Всеки месец всеки един да се отчита пред обществото какво е направил за хората . Да се оповестят
    месечните им възнаграждения публично.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/12/16 16:31

    защо не пускате коментарите не обиждаме сайта а съветниците вие защо се засягате да не сте депесарски сайт

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен13/12/16 16:38

    "Също така знает ли общинарите колко шахти има в града ,и дали знаят че половината от тях са затрупани и в тях не може да се изтече никава вода а сезона на наводненията започва"

    Абе не знам кой какво знае, но на колелото на автогарата има една единствена шахта и тя е запушена от поне 4-5 години.


    "Нямаме нужда от общински съветници .Всеки месец всеки един да се отчита пред обществото какво е направил за хората . Да се оповестят
    месечните им възнаграждения публично. "

    Като че ли по-голям проблем са служителите на общината, които са над 220 и усвояването на европари, които искат 20-50 процента самоучастие, което няма как да се осигури от бюджета на община от 70 000 души, главно пенсионери, безработни и заети на минимална заплата. Просто няма как да стане. Моделът на финансиране на общините трябва да се промени и да им се превеждат примерно 1-2 процента от плоския данък и ДДС генериран в съответната община или нещо в този дух. Рекетът над хората и особено бизнеса трябва да престане. Вместо да се говори за стимулиране на местни фирми, като им се намаляват местните данъци, то се предлага увеличение. Никой разумен човек не може да го проумее.
    Само Бойко Борисов може да помогне - ако някой му има номера, сега е момента :-)

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен13/12/16 16:42

    Niakoi znae li imenata na ob6tinskite savetnitsi?

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен13/12/16 16:51

    Да кажат за "синята зона". Проблема не се решава - искат да цоцат пари. С такса или без такса града е огромен паркинг. Акъла ви е малко и не ви е ясно, че трябват ПАРКИНГИ. Анадънму?

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен13/12/16 16:53

    Ферди Мурад е пич от класа

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен13/12/16 17:00

    Ферди вярваме в теб ти не си от тези лешояди

    ОтговорИзтриване
  32. Няма Българи, няма Турци, всички сме едно! Всички ще плащаме по високи данъци за нищо, парите не отиват по предназначение, всички да се противопоставим!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен13/12/16 17:02

    много хубаво е да изразява човек позиция но нека започне въпросите първо към партията от която е мъжа и и благодарение на която е директор на театъра или казано инак нека пита за санирането герб защото това е държавна политика а не общинска и да пита общинските съветници от партията на мъжа си защо не роптаят за такса смет и за други неща и така така нататак

    ОтговорИзтриване
  34. Mom4ilgrad13/12/16 17:04

    Bravo g-jo Pavlova napalno vi podkrepqm!Az sam balgarski grajdanin sas turski proizhod i da vi kaja moeto mnenie.Tezi selski profesori (savetnici ot DPS)sa vinovni za vsi4ko.gram sram nqmat dve izre4eniq ne mogat da svarjat.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен13/12/16 17:25

    dps ye cart dps ye curt

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен13/12/16 18:10

    Това са кръвопийци на народа,а не полезни съветници.....да се разкарат, народа няма нужда от тия хиениии

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен13/12/16 18:18

    И сега след тези коментари и писмоо на г-жа Павлова няма да се случи абсолютно нищо. Понеже живеем в България и гласът на народа е глас в пустиня, а не трябва да е така. Жалко... за това населението се преселва, но не всеки има тази възможност.Поздравления г-жо Павлова.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен13/12/16 18:32

    Кърджали е най-мръсният град в България. Затова ли трябва да се вдигат таксите на жителите?

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен13/12/16 18:47

    на 15,12,2016г от09,00часа пред общината

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен13/12/16 18:55

    Неудобните коментари не излизат,но аз ще си направя труда да запиша.Госпожата горе до някъде е права но само с говорене нищо не става.Или обслужва някакви политически интереси или е журналистически трик.Както повечето публикации са платени за нечии пиар така може да се съмнява човек в всичко.Общински съветници има и съвестни между тях,но да зависими са.Всеки е зависим от някой.Мандатност трябва да има и тогава ще има нови идеи.Нашата демокрация в страната стана като тоталитаризъм във всички политически партии е така.Общинските съветници повечето са избрани с преференции значи има хора които ги подкрепят.Надявам се това ваше говорене да не остане само на думи...

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен13/12/16 19:38

    за данъците специално трябва да се протестира

    ОтговорИзтриване
  42. Велислав Панчев13/12/16 19:43

    Да , усмелила се е да го каже изрече и напише,и е много права, въпроса е защо никой от коментиращите не застана с името си , дали от страх или може би срам ,или може би не ви пука но просто сте решили да коментирате.
    Не знам , не знам
    Но знам едно ако гражданите на този град не започнат да имат самосъзнанието на граждани , а се държат като бежанците от Харманлийския център , то няма как който и каквито усилия да положи да промени настоящата ситуация, а за хигиена и чистота и дума да не става .
    За мен извода е един , ние сме порочна нация на която и е най лесно да каже :
    - Не ми пука .
    - Не е моя работа .
    - Мен какво ме интересува.
    А всъщност казват БРАВО .

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен13/12/16 20:26

    Че то плочките на тротоара пред Механото ги няма половината от 10 години, а по тези дето са останали не може да се ходи. Пък да не говорим за тротоарите в кварталите - ужас! Но си имаме и кмет на годината! И добре платени съветници.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен13/12/16 20:41

    Марге, ние от блоковете 14, 17, и 18а сме с тебе.

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен13/12/16 21:45

    От такива хора, като госпожата, имаме нужда. Евалла!!! Но за съжаление тези "тъпунгери " намират начин как да не Ви се чува гласа много много, като изкарват на дневен ред съвсем други техни щутории и инсценировки.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен13/12/16 21:53

    Плочките на тротоара пред централния вход на "Славейков" ги няма. Обаждахме се многократно на Горещия телефон. Той почервеня от обаждания, но плочки не сложиха. Ето го и Горещия телефон: 0361/6-73-19

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен13/12/16 21:55

    Prez Novata 2017 godina na vsichki vi jelaia dobar harmonichen dialog, mir, razbiratelstvo, dobra harmonichna rabota, lubov, radost, stastie!

    I uspeshen sluhov i zritelen test!




    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен13/12/16 22:53

    opredelete data i cas za protesta tam sme vsickite grajdani

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен13/12/16 22:54

    opredelete data i cas za protesta tam sme vsickite grajdani

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен13/12/16 22:56

    Vreme e za organizirane na sta4ka pred ob6inata.na 15.12.2016 v 09.00 4asa.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен13/12/16 22:58

    КОИ СА ТРИТЕ КОМИСИИ РЕШИЛИ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДАНЪЦИТЕ?

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен13/12/16 23:21

    Браво! Всички трябва да изразяваме позицията си,не да си мълчим до кога? За тротоари да не говорим,никъде не са нормални,дори и така наречени нови -но трябва да започнем да завеждане дела срещу управата ни !!!

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен13/12/16 23:27

    Ако ГЛАСУВАТ увеличението на данъците на следващата сесия няма да могат влязат в инкубатора.

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен14/12/16 07:32

    Bravo, predlagam da se organizira protest pred ob6tinata, nqkoy po razbira6t tuk da napravi sabitie v Facebook. Trqbva da razberat 4e taka nqma da prodalji, ako ne im se raboti da se mahat.

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен14/12/16 08:51

    Obstinski savet Kj = Negramotni Selyani

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен14/12/16 09:43

    Само не мога да разбера още ли не сте разбрали, че от нас нищо не зависи. Единственното спасение е терминал едно или две. Имам проблем още от времето на Расим Муса, значи 20 години вече, но се изморих и ми писна. Няма оправия. Кучето си лае кервана си върви. Закона е един, оправяй се поединично.

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен14/12/16 09:59

    До
    Анонимен
    13/12/16 23:27
    Ако влязат в инкубатора все пак ще излязат на перушина.

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен14/12/16 11:28

    bravo edin 4ovek da se obadi tezi tam kadeto sedqt vsi4ki sa za smqna neshtasnici grozni palnqt si djobovete na ne4ii grab

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен14/12/16 11:38

    ВЪВ ВЕСЕЛЧАНИ СМЕТТА СЕ ВЗИМА ОТ МИЖАВИТЕ НИ ВАРЕЛЧЕТА ВЕДНЪЖ СЕДМИЧНО!!! ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ТАКЪВ ДАНЪК СЛЕД КАТО ПЕТДЕСЕТ И ДВА ПЪТИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА ИДВАТ ДА ВЗЕМАТ БОКЛУКА????!!!!! НА БУНТ... ВСИЧКИ НА 15 ДЕКЕМВРИ ПРЕД БИЗНЕС ИНКУБАТОРА ЗА ГИ ВИДИМ ТЕЯ!!!

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен14/12/16 11:48

    Некадърниците от общината един търг не могат да направят. Загубихме 1 милион и половина за Перперикон.

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен14/12/16 11:50

    Аплодисменти за госпожата !!!

    ОтговорИзтриване
  62. Браво Госпожо Павлова!
    Независимо идеята на статията,приветствам всички които са реагирали свързано с проблемите на Кърджали!Знаем,че тези общински съветници и сие са лапачи на пари,но КАК ДА БЪДАТ СПРЯНИ??КАК??Живеят си царски на наш гръб.

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен14/12/16 14:27

    ПЪРВО
    Трябва да видим какви данъци плащат от селата и общата стойност.
    ВТОРО
    Да се види колко данъци плаща едно село и каква стойност е инвестирана в същото.
    ТРЕТО
    Жителите на града ИСКАТ данъците да остават и да се изразходват за подобряване на КЪРДЖАЛИ.
    Ако, жителите на Кърджали с данъците си покриват разходите на селата - НЕЗАБАВНО ОТДЕЛЯНЕ НА КЪРДЖАЛИ КАТО САМОСТОЯТЕЛНА ОБЩИНА.
    Бива солидарност, но тя цял живот да е на гърба на едни - вече НЕ МОЖЕ.

    ОтговорИзтриване
  64. Анонимен14/12/16 14:33

    Разрушени тротоари...че то плочките на тротоара пред Механото ги няма половината от 15 години, а по тези дето са останали не може да се ходи, особено в "Студен кладенец" пред Областно Пътно Управление, ИАРА до заведение "Флорида" от паркирани коли, пред Учителският е също хаос. Пък да не говорим за тротоарите в кварталите - ужас! Но си имаме и кмет на годината! И добре платени съветници, които се обзавежда - я с коли, апартаменти, нови къщи и още колко неща, които даже не ги знаем и по -добре да не ги знаем. Поздравления, Марджори Павлова, с теб сме !

    ОтговорИзтриване
  65. Анонимен14/12/16 20:45

    В ГРАДА НИ ВСИЧКО Е ПОГРОМ!
    ДА НАПУСКАТ ОБЩИНАТА!

    ОтговорИзтриване
  66. Анонимен14/12/16 22:59

    Утре всички неработещи и пенсионери отиваме на общинската сесия в бизнес инкубатор...Ако гласуват ЗА във вторник 20 декември от 12 часа пред общината да викаме УУУууууууууу Оставка!!!



    ОтговорИзтриване
  67. Анонимен15/12/16 10:41

    БРАВО ГОСПОЖО.

    ОтговорИзтриване
  68. Анонимен15/12/16 10:48

    БРАВО ГОСПОЖО.

    ОтговорИзтриване
  69. Анонимен16/12/16 00:04

    Протест ще има на 20 декември от 12 до 13 часа пред сградата на общината...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.