Има ръст на заболелите от грип в Кърджали, градът се доближава до епидемични нива.
„Наблюдава се силно увеличена заболеваемост от остри респираторни заболявания – 65 на 10 000 души. В предепидемиологична обстановка сме. За да влезем в епидемия процентът на заболелите от остри респираторни заболявания трябва да стигне 261, сега отчитаме 158 %“, заяви пред 24rodopi.com директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Виктор Кирчев.
РЗИ наблюдава 4 500 души в практики в града, с което се покрива изискването за обхващане на 10 процента от населението. Покритието е по-голямо, защото реално живеещите в Кърджали са доста по-малко от 45 000 души.
Щамът H3N2 "Хонконг" се вихри в страната, от него боледуват най-често малките деца. Грип, който прилича на обикновена настинка, може да доведе до усложнения на дихателната и нервната система.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/12/16 10:20

    ние сме болни от ню йорк грипа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/12/16 15:28

    Edna jena e bolna ima temperatura.bolki vdihatelnite pitishta.ot-3-dni.leji.ne e hodila nalekar.sama se lekuva.pie samo 4ay.dali shte se lekuva.dali shte se opravi bez da poseti lekar.inace mnogo pari vzimat na dokror retsepti tuy onuy.dali ima dobir koyto da pomogne?.edin anonimen siromah.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/12/16 23:44

    Ако въпросната жена наистина е болна от въпросният вирус, най-добре да иде на лекар. Без антибиотици много трудно минава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.