11 478 486 лева е бюджетът на Община Момчилград за 2017 година. Той беше гласуван единодушно от общинските съветници по време на заседание на разпоредителния орган във вторник. Бюджетът за делегирани държавни дейности е 5 951 390 лева. Местните дейности и дофинансирането на държавни дейности за 2017 г. е в размер на 5 527 096 лева.
„Реален, напрегнат, но и изпълним бюджет“. Това беше определението, което даде от трибуната кметът на Момчилград Сунай Хасан. Той поясни, че стратегическата цел е чрез провеждане на активни политики Момчилград да се превърне в модерна европейска община.
Кметът очерта и приоритетите на бюджета - успешно начало на инвестиции в рамките на проекти от новия програмен период 2014-2020, инвестиции в социална и техническа инфраструктура и подобряване на условията за живот в по-малките населени места в общината. Сред приоритетите са провеждане на активна политика в областта на спорта, социално включване и подкрепа на групите в неравностойно положение.
„Близо 42 процента от първоначалния план по Бюджет 2017 са насочени към образование, здравеопазване и социални грижи“, подчерта Сунай Хасан.
Една от целите, които си поставя община Момчилград за настоящата година са осигуряване на стабилност на образователните и социалните системи. Друга цел е в рамките на ограничените ресурси да се намери баланс в развитието между града и населените места на общината. Не на последно място общинското ръководство ще се стреми към ефективно управление на средствата от Европейския съюз по спечелени проекти и разработване и кандидатстване по нови проекти.
Община Момчилград ще продължи популяризирането си като туристическа дестинация, както и създаването на разнообразни и съдържателни продукти в областта на културата. Общинското ръководство ще продължи повишаването на ефективността и прозрачността на администрацията в услуга на гражданите и бизнеса, което е приоритет за целия мандат 2015-2019 г.
"За изпълнение на приходната част на бюджета за 2017 г. усилията ще бъдат насочени към събиране на текущите и просрочени общински вземания", каза кметът на Момчилград. Той допълни, че планираните разходи задоволяват основните потребности на разпоредителите с бюджети.
„От ръководителите на бюджетни звена ще се изисква да прилагат стегната политика на разходване на средствата и стриктно спазване на бюджетната дисциплина“, беше категоричен Сунай Хасан.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/1/17 20:50

    Браво на община Момчилград.........

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/1/17 20:56

    Ako go iskate kakto iskahte ot snegopocistvastite firmi gorko vi na byudjeta. Vsyshtnost kolko sanksii ste nalojili za dobroto pocistvane na pytistata i ulisite.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/1/17 21:49

    Господа и Госпожи от местния парламент само гласувате за да .Кога ще пратите да изчистят снега пред входа на детските градини и яслата?Стига сте мислили само за комисионни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/1/17 23:40

    А лелките от градините и яслите чешат ли си цели дни, та не още не са си изчистили снега? Задължение на всеки е да си изчисти тротоара пред входа и пред сградата!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/2/17 01:28

    Da jive e korupsiyatA

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/2/17 09:18

    Da li si cheshat onaq rabota zasto ne proverish :)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/2/17 09:29

    с тоя бюджет тротарите трябва да са от италиански гранит

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/2/17 20:01

    ти къде прочете, че тоя бюджет е предназначен за тротоари?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.