Точно една година след като генералният консул на Турция в Пловдив Алпер Акташ бе преместен на работа в Анкара, на неговото място няма назначен титуляр. Очаква се това да се случи на 1 февруари.
Както вече 24rodopi.com писа, за временно изпълняващ длъжността Генерален консул на Република Турция бе посочен Бирей Йълмазсой. Вместо да стане титуляр, той получи ново назначение. Йълмазсой заминава на дипломатическа работа в Братислава – столицата и най-големият град на Словакия.
През седмицата дипломатът проведе прощална среща с областния управител на Пловдив Здравко Димитров.
От екипа на областния управител съобщиха, че Йълмазсой споделил два проекта, които от години очакват своето решение, но до момента без успех. Единият е свързан с частичен ремонт на Имарет джамия, който искат да извършат от джамийското настоятелство. Той изразил съжаление, че до момента това начинание не е намерило подкрепа от страна на община Пловдив. Друг проект, който не срещнал разбиране от общинските власти, е проект за почистване и реновиране на Турските гробища в Пловдив. Проектът е направен преди две години и половина и е в отговор на двустранна спогодба между Одрин и Пловдив, в която са били поети ангажименти за поддържане на християнските и мюсюлманските гробища в двата града. Градската управа в Одрин отдавна е изпълнила ангажиментите си, но от страна на пловдивска община до момента не са приели проекта за реконструкция и поддръжка на Турските гробища в Града под тепетата. Турският консул изразил надежда, че този въпрос скоро ще бъде придвижен, за да може и мюсюлманите в града да отдават почит към своите починали близки.
Генералното консулство на Турция в Пловдив отговаря за областите Пловдив, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Плевен, Смолян, Велико Търново, Стара Загора и Габрово.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. BG KONSULT22/1/17 10:08

    Sled izborite ste naznacat zaferiyus.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/1/17 11:35

    Zashto li ne naznzchava,za da se chudish ti...maloumnik...anladın mı???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/1/17 12:02

    Това ли е най важното нещо? Що нямало консул!? Ми Габон и те нямат. Турция много ли са важни, че да имат човек тук. Еееееееее, Бах МАА му. Голяма работа вече! Омръзвате с тия турски новини. Знаете, че българина генетично не му е приятно да слуша за тази държава. Аман от Вас! И не само аз така мисля. Всички българи така мислят.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/1/17 13:24

    do Turskia Ministar precedatel stiga informacia za teritorialni promeni v blizkia iztok i na granicata s turcia ???????? ERDOGAH REDJEP IVEDIK SWPESHNO STIAL DA HODI V AMERIKA ????? KASNO E CIADO MANDALOTO LOPNA . CESTITA VI KIOURDSKA DARJAVAS .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/1/17 16:46

    този е като плевнелиев само се смее и нищо не върши...yolun acik olsun yegenim...insalah daha akli basinda birini gonderirler .biski olmgun ve tecrubeli ve fetodjulari bakisla ayirabilen...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/1/17 08:32

    Tuncer bil babaita koyto e dokaram mutri v momjilgrad za nakaje konkurenti v sencestiya biznes

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.