Японската компания „Язаки” подмина Кърджали и ще позиционира производствените си мощности в България в съседната област Хасково. Министерски съвет одобри проект на меморандум за разбирателство с „Язаки България“ ЕООД относно изпълнение на инвестиционен проект – завод за производство на кабелно оборудване Хасково/Димитровград.
Проектът предвижда изграждане на завод за производство на електрически инсталации за вграждане в автомобили „Мерцедес”, клас А и клас Б, на „Даймлер”. Той ще бъде разположен край с. Крепост, община Димитровград. Очаква се производството да започне през април 2017 г.
Инвеститорът е заявил инвестиция в размер на 45 500 000 лв., която ще бъде реализирана на няколко етапа в периода до 2019 г. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, ще бъдат 3150.
За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от административни и финансови насърчителни мерки.
Припомняме, че японската компания бе заявила интереса си за инвестиция в България още преди две години. За представителите на „Язаки” съществуваше и вариант новият завод да бъде построен край Кърджали. Хроничната нужда от работна ръка, която изпитват останалите предприятия в региона обаче, вероятно са насочили проучванията на компанията към друг район на страната.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/1/17 19:41

    na li vi kazah "kirdjali e bedna fantazia"

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/1/17 19:59

    хроничната нужда на ръка е причинена от ниските заплати . Теклас примерно може да вдигне двойно заплатите ама не искат. Вместо да правят 5 завод да сменят вентилациите вътре с по нови и да се диша по чист въздух .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/1/17 22:02

    Работна ръка има,БАЛЪЦИТЕ намаляха.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/1/17 22:25

    Teklas spasi kojata ot tova che yazaki izbra dimitrovgrad,inache teklas nqmashe nikakav shans sreshtu po moshtnata yazaki.Yazaki e 300 000 korporaciq ,svetovna moshtna ,a teklas 3000 nden holding ,malak ,ako stavashe vapros za konkurenciq ,nikakav shans za teklas,no yazaki izbra drug grad,inache ahmed,ailin,orhan,bulent ,brat mu mustafa,aksel i vsichki negramotnici v teklas napravo shtqha da se pobarkat za da ne zagubqt dobrite si raboti i ne loshi dohodi ,za nekadarnostta si dosta poluchavat

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/1/17 00:37

    V teklas upravlqvastite sa negramotni pove4eto sa ot Turciq......... gledat jenite........
    Pezevenk hepsi
    Da jivee teklas

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/1/17 10:43

    Do-00:37.aloo vkolko 4asa pishesh komentara.ti v red lisi.ba deli.ti koy iskash da gledat mijete li?.yaa zaspivay.fesat.takiv.1234.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/1/17 20:14

    Абсолютно съм съгласен с 19:59. И да не говорим само за теклас. В пневмтика ситуацията не е по-различна. Назначават се само балаци. А защо ли? Защото заплатите са толкова големи че молбите за раябота за месец са толкова колкото бяха преди 2 години за един ден. По зле ще става... Хора за работа има достатъчно в града и те знаят колко струва труда им.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/1/17 20:34

    iazaki e edna ot malkoto firmi v balgaria v koqto se cenqt rabotnicite. Tam zaplatite na rabotnicite s sas 100-200 lw. po malki ot zaplatite na na4alnicite. Kade drugade go ima tova. A da ne govorim za kardjaliiskite firmi i zavodi. Kolko e razlikata v zaplatite na rabotnici i na4lnici v grada?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/5/17 14:42

    не си губете времето и нервите да започвате работа там

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.