Сигналът:
Държавата ни дава 40 кг помощи, но частник не ни позволява да стигнем до пакетите с храни. За минути ни иска левче, което за нас е много. Трябва да носим кашоните 100 метра до колите.

Проверката на 24rodopi.com:
Читател сигнализира в редакцията на 24rodopi.com за „абсурдна“ според него ситуация. По думите му хората, нуждаещи се от помощи и които получават такива от БЧК-Кърджали, са таксувани по 1 лев, ако отидат с автомобил до хладилната камера, намираща се на пазара в областния  град. Кашоните с хранителни продукти тежат около 40 кг и е нечовешко възрастни хора да ги мъкнат на ръце по 100-200 метра, извън паркоместата. Вярно е, че един лев не са много пари, но все пак говорим за социално слаби и възрастни хора, заяви той.
Проверка на 24rodopi.com установи, че действително на мястото има платен паркинг и съответно - бариера. Паркингът през който се преминава, за да се отиде до склада за помощи, е отдаден под наем на частна фирма.
В разговор с охранителя стана ясно, че в района има и две камери за наблюдение и че лично той помага на трудно подвижните хора да носят кашоните с помощи до такситата или до автомобилите, извън паркинга.
„Задължен съм да таксувам всички коли, които искат да влязат в паркинга, и аз храня семейство, не е честно да се оплакват, че си върша съвестно работата, заяви още мъжът.
„Предупредили сме всички да ходят по възможност за помощите след 14.00 часа, когато фирмата, стопанисваща паркинга приключва работа. Бариерата тогава е вдигната, а помощите се получат до 16.00 часа всеки ден. Крайната дата за раздаване на кашоните с хранителни продукти е 20.03.2017 година. Разбираме проблема с таксуването на влизащите автомобили, но не можем ние да го решим“, казаха от БЧК в областния град.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/1/17 22:02

    С кола за десет бона за помощ,голям парадокс!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/1/17 23:31

    Koy e sobstvenik na stopanisvachtata firma da ne obştinski sıvetnik

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/1/17 09:39

    Ами вие искате все да взимате ,дайте и вие , хем искате да карате мерцедеси,
    След като имат коли ,нямат право на помощи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.