www.24rodopi.com

По 7 300 „държавни лева” на щат във всяко читалище в Кърджали

петък, януари 2016коментара

По 7 300 лева на щат ще получи всяко едно от 26-те читалища в община Кърджали. Разпределението на държавната субсидия бе определена от Комисия от общинска администрация. В нея взеха участие зам.-кметът Веселина Тихомирова, експерти от отдел „Образование, култура и младежки дейности” и сектор счетоводство "Образование, култра и здравеопазване" към общинска администрация и 22-ма представители на читалища от общината.
За 26-те читалища от община Кърджали щатовете са 44, като само в седем от духовните средища щатните бройки са повече от една.
Читалищните секретари се обединиха и около идеята да бъде поискано дофинансиране от Община Кърджали за дейността им през 2017 година. Искането в писмен вариант бе входирано, след края на заседанието в общинска администрация.
321 200 лева е държавната субсидия за настоящата година за читалищата в региона.
24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 16 коментара

Анонимен
20/1/17 09:44

Срамота , няма такава държава ... гладни да стоят библиотекарите

Анонимен
20/1/17 09:59

ПАРИ НА ВЯТЪРА
КАКВО ПРАВЯТ ТЕЗИ ХОРА В ТЕЗИ ЧИТАЛИЩА
ПО СЕЛАТА НЯМА ДЕЦА А ТЕ ЧИТАЛИЩА
ВЕЧ ДЕЦАТА НЕ ОТИВАТ ДО ЧИТАЛИЩЕТО А ДО ПОМАГАЛО БГ
С ТИЯ ПАРИ НАПАРВЕТЕ НЕЩО НОВО
ПОНЕ В ТИЯ ЧИТАЛИЩА ДА ИМА ИНТЕРНЕТ ЗАЛИ И ТАМ ДА СЕ СЪБЕРАТ НА КАФЕНЦЕ ХОРАТА ОТ СЕЛАТА

Анонимен
20/1/17 10:08

Деса няма , читалище има

Анонимен
20/1/17 10:31

ТОВА СА ПАРИ ЗА ВЯТЪРА.КАКВО ПРАВЯТ ЦЯЛ ДЕН ОСВЕН ДА ПИЯТ КАФЕТА ТЕЗИ БИБЛЕОТЕКАРИ.КОЛКО ДУШИ ПОСЕЩАВАТ УЧИЛИЩАТА.ТАКА Е И В КИРКОВСКО.

Анонимен
20/1/17 10:41

НА ЧИТАЛИЩЕТО В ДЖЕБЕЛ ДА СЕВЗЕМЕ ВСИЧКИЯ БЮДЖЕТ.МРЪСОТИЯ ПО КОРИДОРИТЕ,НИКОКВА ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ ЗАМРЯЛА РАБОТА А ПЪЛНО СЪС СЛУЖИТЕЛИ,КОИТО САМО ВЗИМАТ ЗАПЛАТИ И СОТЯТ ДО ПЕЧКИТЕ

Анонимен
20/1/17 11:45

ГОСПОДИН ХАСАН АЗИС,ЧИТАЛИЩНИТЕ СЕКРЕТАРИ НЕ ДА БЪДАТ ДОФИНАНСИРАНИ ЗА ДЕЙНОСТТА ИМ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА,А ДА БЪДАТ НА ПОЛОВИН ЩАТ,ЗАЩОТО НИЩО НЕ ВЪРШАТ.АПЕЛЪТ НИ Е КЪМ ВАС ДА ЗАДЪЛЖИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА ПРОВЕДАТ МЕРОПРИЯТИЯ,КОИТО ДА БЪДАТ ОТЧЕТЕНИ ПРЕД НАСЕЛЕНИЕТО.ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ НЯКОЙ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ОТДЕЛ "ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА"ДА СЕ НАЕМЕ СЕРИОЗНО ПО ВЪПРОСА.

Анонимен
20/1/17 11:49

Предлагам освен читалищата на селата Стремци и Енчец всички други селски читалища да бъдат закрити.

Анонимен
20/1/17 12:45

Прокуратурата, да се занимава с изразходването на средствата за читалищата.
Субсидията за заплати ли е или за читалищна дейност.
Ако няма дейност, за какво са им заплатите.

Анонимен
20/1/17 13:49

Много изморен вид имат тези общински служители. Га че ли са чистили сняг по сред нощите, ама надали.

Анонимен
20/1/17 14:05

Дори и едно дете да проявява интерес към книгите, съществуването на читалище в даденото село е оправдано. Родителите явно са абдикирали от задълженията и отговорностите към своите деца, но рано или късно ще променят това си отношение, поне една част от тях. Голяма грешка ще е, ако съграденото с толкова труд и ентусиазъм бъде унищожено. Компютърни зали има към повечето читалища, но че не се ползват от деца и родителите им си е лично техен пропуск. Вместо озлобените родители да гледат в канчето на четящите и образованите членове на обществото, нека да възпитават и обръщат внимание на своите мили рожбици...

Анонимен
20/1/17 15:02

Никаква читалищна дейност не се развива.Напразно взимат само заплати.
Читалищните настоятелства са фиктивни без да са избрани на събрание в Кирковско.

Анонимен
20/1/17 19:04

Абе прецедател който вика ,,Аллах Векбер'' в могиляне как може да бъде плезен за развитието на децата в село Бойно.Голям парадокс и жалко за дечицата какво оброзование да чакат от такъв предател!

Анонимен
20/1/17 19:44

Toze ot Dost onkradha sashto racıynite kazanı za dopılnenie!

Анонимен
20/1/17 20:08

19:04 А Бе амсолак, безверник такъв, какво лошо има в цитата "Аллах Векбер", ако си турчин какъв турчин си бе смотан ти си асъл предател.Човек срамуващ се от религията си -комунист такъв.Много бързо забравихте ония години, нали се сещате.Да не забравяте единствената съпротива откъде дойде.Ако не бяха те - кемик кърълджадъ - унутмайън.

Анонимен
20/1/17 21:03

Do 20:08 абе,радикален ислямист,терорист мръсен ние винаги следим пътя на светския безсмъртен лидер Великия Ататюрк,а не кучето на Путин ердоган,който е виновен за убийството на толкова сивилни граждани!!!

Анонимен
20/1/17 21:25

Дост гидиджи - сабах гюнах ишлеип акшам дуа етмек не диинидир. Казан хърсъзларъ ортая чъкаджак ен якън заманда. Никой да не се мисли за тарикат, хак йерини буладжак

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи