Местни ловци успяха да убият два вълка в района на Костино, които нападали отдалечили се от селото домашни животни. „Изяли една крава край Костино. Глутницата най-нагло се била излегнала само на 200 метра от разкъсаното животно. Преди това нападение, имаше два случая на убити домашни животни от вълци и при нас, в Чернооченско. Нашата хайка не даде резултат, но край Костино повалиха два вълка“, разкри пред 24rodopi.com Юсеин Шабан, председател на ловната дружинка в Черноочене.
Междувременно елитни евро ловци убили 8 чакала край село Крепост, съобщава Haskovo.marica.bg. Уникален за Европа лов на чакали се провел вчера в гората на юг от селото. В местността Кариерата двайсеттина отбрани авджии предвождани от председателя на местната ловна дружинка "Стрелец" - Румен Стоянов успели да намалят популацията на хищника. В пусията участвали и елитни европейски ловци - вицепрезидентът на Световния съвет по лов и опазване на дивеча Имриш Шуба от Словакия, словенецът Сречко Ерчав, който е вицепрезидент на Европейската ловна асоциация и директор на ловния съюз на своята страна и Ладо Брадац президент на ловния съюз на Словения. Съпровождал ги главният секретар на Съюза на ловците в България Васил Василев, професор Валери Стефанов от комисията по ловна етика и Васил Дончев - председател на ловното дружество в Кърджали.
Завчера чужденците опитали да ловуват вълци край язовир Студен кладенец, но лошото време и стръмния терен провалили лова.
Две-три глутници чакали от години тормозят жителите на най-голямото село в община Димитровград и атакуват през зимата дворовете на крайните къщи в селото, както и намиращите се до гората паткарници, посочва „Хасковска Марица“. По цяла вечер вият, влизат в дворовете и отмъкват кокошки, петли, зайци и каквото хванат, оплакват се крепостчани.
За да се справят с тях местните ловци често организират пусии. Миналата година за три групови ловувания са унищожени 31 чакала.
Снимки: Михаил Михайлов, „Хасковска Марица“
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/17 10:54

    ЛЮТВИ НЕ ГО ВИЖДАМ.КЪДЕ Е ТОЙ? КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ БЕЗ НЕГО?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/1/17 12:28

    Защо не извикахте и Лютви Вълкоубиеца да го снимате с вълците и да му направите реклама??????? И на предишните снимки други бяха отстреляли вълците ! Или го повали КЛЕТВАТА !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/1/17 16:17

    местните боклуци не ни стигат и вносни са докарали

    ОтговорИзтриване
  4. Lutvito nqma nujda or reklama svir4ovci takiva toy si e dokazana marka v lova i politikata.ako iskata da se u4ite za lov pomolete go da.vi dade malko lekciyi amsalaci i podmazvaci na Dps.alah belyanizi verir insalsh.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/1/17 21:27

    Vmesto s ubiyci da pravite novini zashto ne pokazvate na naroda za mizerstvoto v enchtes rasklona za glavatarci,pokajete kanala deto lqtoto mirishe na layna .Obratnata kanalizacia na seloto teche pokray pıtya.Pravete mako novini

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.