На 8 януари ДПС ще отбележи 27 години от създаването на организацията в Кърджали. Учредителите ще празнуват с председателя на партията Мустафа Карадайъ.
„Ще спазим традицията. Тържеството ще бъде в Кърджали, а акцентът -ролята на учредителите за авторитета на партията. 8 януари е символична дата за хората в област Кърджали. Ще връчим паметни плакети на всички, които са положили основите на ДПС тук“, заяви областният председател на ДПС Изет Шабан.
Решението за създаване на структура на ДПС е взето на 5 януари вечерта в апартамент във „Възрожденци". Там се събрали неколцина от организаторите на митинга, състоял се в центъра на Кърджали. Ден по-рано пък във Варна е учредено ДПС. На 8 януари на улица „Юмер Лютви" 35 в Кърджали официално е създадено местното ДПС. За първи координатор е избран Мюмюн Рамадан. В ръководството влизат Мюмюн Емин, Яшар Шабан, Бахри Юмер и Фикрет Яшар.
24rodopi.com
Кои от ДПС ще бъдат номинирани за кандидат-депутати - четете след малко тук
На снимката: На 5 януари 1990 година Айдън Бейтуллах отворил апартамента си във "Възрожденци" за организаторите на митинга в Кърджали. Същата вече било решено да се създаде Движение за права и свободи. Това става факт на 8 януари
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/1/17 08:56

    Доган дали ще бъде там или както винаги няма да уважава Кърджалийци

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/1/17 09:30

    Ние основахме ДПС ,боклуците, бандитите ,мутрите приватизираха партията за собствени нужди и цели и сега ни ползват като роби Къде е Доган? Къде са отговорните за присвояването и ползването на партията като фирма за правене на милиони от престъпниците и крадците в тази партия,а учредителите ,основателите отдали целия си живот на тази партия да слугуват на богаташите пришълци от други партии и партийки.Да се направи преглед на всички които са дошли от други партии и са се наредили най-отпред на партийната софра и ясла .Те забогатяха ,а учредителите и хилядите симпатизанти не могат да връзват двата края .Време е за равносметка г-н Доган

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/1/17 11:14

    А дали останаха учредители в тази партия всички съвестни или напуснаха заради недалновидната политика на ДПС или бяха отстранени заради това че казват истината

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/1/17 19:13

    Крадците сега отиват в ДОСТ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.