Студено, дявол да го вземе!
От студ обръщаш се на мумия!
И при това проклето време
иди, че не върши безумия!
Стиховете са на Христо Смирненски. Особено актуални днес, дори когато разполагаме с друго поколение техника, когато в политиката са всевъзможни супергерои. В 21 век думата сняг вече е равносилна на бедствие по родните ширини. За няколко дни генерал Йосиф Гурко преминава през Стара планина в лютата зима на 1877-78 година, за да освободи София и предначертае резултата от войната. И това при липсата на дори един снегорин. 139 години по-късно, след отчайващата прогноза за обилен снеговалеж и ниски температури, всички възможни институции грачат хорово „Не излизайте с автомобили!”. Пътищата се затварят, държавата се блокира, а съобщения валят от сорта „Всичко е спокойно!”. Ами как няма да е като всички са предварително стресирани, блокирани и предупредени да не мърдат? Блокираме държавата при наличие на стотици единици техника и съвременни химически способи за размразяване!
Докога снежинките ще са поредното доказателство, че в държавата ни освен да се правят далавери, никоя друга „култура” не изкласява толкова усърдно като плевел?
Студено, дявол да го вземе! И безумно, мамка му!
24rodopi.com
Всяка снежинка е наказание, всеки сняг е бедствие… (четете тук)
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/1/17 15:29

    Vaiiii, bulgaristan architektite znai da stroi legnal policai samo....ama tunelcheta za suhi vlakove i suhi autobusi ne znae kak da stroi ....ne stigat kamanie i darve, beton hich...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.