Няма такъв казус в ГЕРБ, не е имало и никога няма да има“, това коментира народният представител от Кърджали и зам.-председател на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева по повод твърдения на хора от кръга на независимия депутат Лютви Местан, че управляващата партия ще спасяват формацията му.
Партия ГЕРБ винаги се е явявала самостоятелно на избори - местни, парламентарни, президентски и европейски. Категорично заявявам, че подобни твърдения са политически спекулации. Още на президентските избори през 2016 г. казах, че подкрепата, която г-н Лютви Местан заяви за кандидат-президента ни Цецка Цачева, е единствено и само за да трупа позитиви на наш гръб и след това да си присвои резултатите на ГЕРБ в смесените райони“, твърди Караянчева пред „Епицентър Бг“ в отговор на въпроса „Твърди се, че на местно ниво обмисляте коалиция с партията на Лютви Местан. Има ли нещо вярно в тези слухове?“.
Относно твърдението на така нар. „Местанджии“, че са осигурили 74 000 гласа за Цачева и, че това на практика са гласовете на българските турци за ГЕРБ на последните избори, Караянчева подчертава:
Няма такъв филм. В ГЕРБ има много български турци, които са наши членове - част от тях са общински съветници, а други - партийни ръководители. ГЕРБ работи над 10 години усърдно в смесените региони и отдавна имаме здрави и солидни структури. Разбирам желанието на Лютви Местан да се „покаже“ пред всички, че едва ли не светът започва и свършва с него, но това не е така. Те спекулират с тези цифри. Не знам откъде са ги взели, но със сигурност не отговарят на действителността“.
Припомняме, че на първия тур на президентските избори в Турция хората на Местан отчетоха 14 000 гласа, а ДПС – 21 000. На втория тур изселническата федерация „Балгьоч“ вдигна резултата на Цачева на 21 000. Хората на Местан спечелиха още около 15 000 гласа в България.
Припомняме, че заради слабите резултати на „Местанджиите“, турският посланик Сюлейман Гьокче събра на 27 декември м. г. на едно място Лютви Местан, новия председател на създадената от Касим Дал Народна партия „Свобода и достойнство“ Орхан Исмаилов и изключения от ДПС депутат Гюнай Хюсмен. Техният митинг започна свикове „Аллах Акбар“, което се случва за първи път в България (вижте тук).
Както вече 24rodopi.com писа, от Могиляне бе отправено послание, че всички изключени от ДПС ще се явят заедно на предсрочните парламентарни избори. Заради постановката, на поклонението не се появи Касим Дал, който е сочен за българският политик, който е най-близък с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
24rodopi.com
На снимката: Местан не крие притеснението си, че неговите хора провокират с "Аллах Акбар" на митинг в Могиляне

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.