www.24rodopi.com

Проектобюджетът на Кърджали: Без промяна на данъците, разплащане на просрочените задължения

петък, януари 201коментара

Няма да има промяна на данъчната тежест за гражданите на Кърджали за 2017 г. В същото време ще продължи дофинансирането със собствени средства на част от делегираните дейности, чиито разходни стандарти изостават от реалната издръжка, ще бъде запазен и персоналът. Приоритет за тази година е и трайното разрешаване на проблема с просрочените задължения от стари години.
Това стана ясно по време на публичното обсъждане на проектобюджета за 2017 година на Община Кърджали. За първи път от години насам то предизвиква голям интерес от страна на гражданите, които откликнаха на поканата на община Кърджали, посочиха от екипа на кмета Хасан Азис. Залата на Бизнесинкубатора, където се проведе обсъждането, се препълни освен с общински съветници от всички групи, включително и бивши, общински експерти и ръководството на общината, но и с много хора, които имаха какво да кажат в чисто конкретен план.
Проектът за План-сметката за 2017 година, която е в размер на 49 480 000 лева, представи главният финансист на общината Валентин Иванов, като на въпросите на гражданите бяха готови да отговарят той, кметът инж. Хасан Азис, заместникът му Веселина Тихомирова, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа.
„Проектобюджетът на Община Кърджали за 2017 г.възлиза на 49 480 000 лева. В сравнение с началният план за 2016г.от 47 470 000лв. увеличението е близо с 5% .Този ръст се дължи на големият преходен остатък от 2016г.- целеви средства над 3 млн.лв.за капиталови обекти и завишени държавни трансфери за делегираните дейности за 2017г.", каза Валентин Иванов. По думите му приоритетите и годишните цели на Бюджет 2017 година на община Кърджали са: Запазване нивото на предоставяните публични услуги при засилена вътрешна финансова дисциплина и контрол; Финансова стабилност; Фокусиране върху вътрешните резерви в бюджетните дейности; Фискални правила и ограничения; Завишени отговорности на участниците в бюджетния процес.
След представянето на бюджета критиките и конструктивните предложения буквално заваляха. А те бяха свързани с просрочените задължения и дълга на общината, капиталовите разходи, хоризонталната маркировка по улиците, недостроения плувен басейн, осветлението, продажбата на общинските имоти и обслужването на дълга, гласуваното, но спряно засега от съда повишаване на данъците и др.
На всички въпроси беше отговорено подробно от главния финансист на общината Валентин Иванов и кметът инж. Хасан Азис. Част от направените предложения по време на общественото обсъждане ще влезнат в проектобюджета на общината за 2017 година, който ще бъде гласуван на 27 януари по време на редовното заседание на Общинския съвет.

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
20/1/17 15:19

Na koi li vapros e otgovorila zemedelkata Vesa, problemi s pileta.....

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи