„Какво научи – какво забрави, какво получи – какво направи, въпроси крият отговори в тебе – за да ги откриеш, дадено е време...”, се пее в новия сингъл „Дадено е време” на кърджалиеца Денис Христов-Denisz. Премиерата се състоя тези дни в youtubе канала на новия лейбъл за експериментална музика на млади български изпълнители „Novation music”. Прекрасният текст на рап парчето е на Denisz, музиката е на Георги JO Георгиев – партньор, автор, музикант и продуцент в „Novation music”, а видеото е на Eclipse Video от Варна.
Момчето от нашумялата преди няколко години кърджалийска рап група „Тарикатите” Денис Христов, който сега живее в Норвегия, се занимава с музика от доста отдавна. Още през 2004 г. пее в група с Георги Калев (Хлапето) и Борислав Костадинов (Тариката). През 2005 г. тримата участват в компилацията "Един на един милион", продуцирана от Dreben G. От тогава до днес Denisz записва стотици демо парчета. Има интернет албум със Стека, няколко песни с Mc Michael и един солов албум. Участвал е в няколко големи фестивала и се изявява на родната хип-хоп сцена с изпълнители като Бате Сашо, Silent City, Ударната Група, MD Beddah Touch Down, Нокаут Биг Ша. През 2011 г. записва с Георги JO Георгиев песента "Знаеш ли?", а през последните 5-6 години работи с Бате Сашо, Сезко, D Press и Rusty. През 2015 г. издава дебютния си албум "След Залеза" на физически носител, който същата есен беше представен и на Фестивала на терлика в Дъждовница. През 2016-та, когато се появи и пя на живо на следващото издание на Фестивала, включено в програмата на Националния календар на Европейските дни на наследството, Denisz вече работи по нов албум и отново с популярния сред музикалните среди Георги JO Георгиев, създател на някогашната група „Лошите” с техния албум, който е един от най-продаваните и досега в българската хип-хоп музикална среда, записан от R&B Records.
Продуцираният с много вкус сингъл на Denisz „Дадено е време”, клипът за който е сниман включително сред лавиците на библиотека, се цели доста високо – бавно и сигурно да променя посоката на търсенията в сферата на текстовете, които се пеят, като това е в най-добрите традиции на естрадата и ню уейва от 80-те. Denisz изпълнява сингъла в партньорство с 23-годишната Евелина Кайрякова-Evelin, която през 2014 г. година стана любимка на публиката на концерт в Анталия и има няколко записани вокали с рапърите Thugga и Daksito. Двамата млади изпълнители се събират миналата есен във Варна, за да снимат клипа на песента, над който работи екипът на Eclipse Videos.
Песента "Дадено е време" е първи сингъл от предстоящ албум на Denisz, съобщиха от лейбъла, създаден от Екатерина Желязкова в партньорство с музиканта Георги JO Георгиев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.