www.24rodopi.com

160 са водоемите в община Кърджали, 5 са потенциално опасните

сряда, февруари 82коментара

На територията на община Кърджали има около 160 водоема, от които 14 са построени като микроязовири с необходимите съоръжения към тях. С договор от 14.10.16 г. сключен с фирма „Екоинженеринг" ЕООД, гр. Кърджали, са възложени функциите на оператор на язовирна стена и съоръженията към нея за всички 14 микроязовира.
„От всички микроязовири само 5 са потенциално-опасни. Това са Невестино, Мургово, Висока поляна, Соколяне и Жинзифово. Към момента яз. Жинзифово е източен(поради компрометиран преливник), а останалите поддържат свободен обем, достатъчен да поеме предстоящите валежи и снеготопенето”, каза заместник-кметът на община Кърджали Мюмюн Али. И допълни, че при критични ситуации кметовете на кметства трябва ежедневно да докладват на дежурния в общината за състоянието на микроязовирите.
Кметовете на населените места от Община Кърджали, на територията на които се намират микроязовири,са предупредени за стриктно изпълнение на заповед на кмета на Община Кърджали, с която са възложени задължения за наблюдение на микроязовирите и превантивни действия за предотвратяване на потенциалния риск от наводняване, заяви заместник-кметът на община Кърджали Мюмюн Али.
По думите му сред задълженията на кметовете на населени места са те да предприемат превантивни действия за предотвратяването на потенциален риск от наводнения, да осигуряват необходима организация за осигуряване на свободен обем във водоемите, както и да осъществяват техническа експлоатация на язовирните стени, преливниците, крановете и откосите, и да предприемат незабавни мерки за осигуряване проводимостта на речните легла до 500м. след стените на язовирните стени.

24rodopi.com
Изпрати :

+ коментара + 2 коментара

Анонимен
8/2/17 15:52

yazovir visokopolyana dase iztochi ....

Анонимен
8/2/17 16:39

Яде рба, калчаци има

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи