Жители на Ивайловград искат общината да се отдели от област Хасково и да се върне в пределите на област Кърджали. За постигане на целта е създаден инициативен комитет, който организира подписка, съобщи пред журналисти Станимир Гелимачев. Той посочи, че над 400 души вече са я подкрепили.
Не се решават проблемите на общината, институциите не откликват на исканията на ивайловградчани, много населени места са без обществен транспорт до областния център Хасково, посочва Гелимачев.
Според него, грубото отношение на институциите в Хасково е валидно особено в здравеопазването. „Има отдалечени села без транспорт до Хасково. След закриване на местната болница пациентите на хемодиализа пътуват с лични коли, защото не е осигурена линейка за тях“, твърди цитираният от радиостанция „Кърджали“ Станимир Гелимачев.
Той разказа за случай, при който 52-годишен мъж от село Дъбовец е починал, тъй като пристигналата линейка не е била оборудвана с кислородна бутилка. „Всички са запознати със случая, но до сега няма никакво отношение, никой не обръща внимание“, каза Гелимачев.
Община Ивайловград беше в състава на бившия Кърджалийски окръг до началото на 90-те години на миналия век. При новото административно-териториално делене, когато се създадоха областите, Ивайловград премина към Хасково.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/2/17 21:07

    Правилно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/2/17 21:20

    Да минат направо към Орестиада. Ама и от там няма да са доволни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/11/23 14:37

      Може и към Димотика да минем , ама как ще ни дерете тогава с космически цени (на водата например) и баснословни цени на админ.услуги, които ги няма никакви ?! За цените по хасковските болници да не говорим ...

      Изтриване
  3. Анонимен9/2/17 21:31

    Ивайловград премина към Хасковска област защото смятаха, че е под достойнството им да продължават да са към Кърджалийска област. Говоря за "умните" им политици навремето, не за самите хора.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/2/17 22:05

    Най-добрите хора които познавам са от Ивайловградския край!Поздрави на с.Гугутка! Поздрави и на отец Георги Маргаритов от Кърджали, който в момента е свещенник в Ивайловград!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/2/17 22:45

    Всичко го направи един човек тогава - от управата на града, без да пита хората дали са съгласни

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/2/17 23:52

    Първо, тоя, ако успее да събере 400 подписа, аз ще му събера сам още 1000!!! Второ Дъбовец не е в община Ивайловград, а е в община Любимец!!! Трето Ивайловград премина в Хасковска област в края да 90-години!!! Малко поне си проверявайте информацията преди да се излагате, Гелимачев вече никой не му дава трибуна за изява и затова е стигнал до "Родопи 24", явно е знаете с какъв малоумник си имате работа!!! Няма ивайловградчанин който да иска да преминем към Облас Кърджали, най-малкото защото пътуването до Кърджали отнема повече от 2 часа, а до Хасково е час и половина!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/2/17 08:06

    Хората от тоя край са много изстрадали и добри. Жалко че все повече намалят и цели села опустяват.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/2/17 11:38

    Сигурен съм обаче в едно:
    цената на питейната вода в обл. Кърджали е 1,55 лв./куб.
    в обл.Хасково 2,32 лв./куб.;
    Данък за Автомобил (5-10годишен с катализатор):
    Кърджали 35,84лв. за година
    Хасково 55,15лв. за година
    има и още десетки случаи за които се сещам че е по-добре Ивайловград да е към обл. кърджали.
    Проблема на хасковлии е че имат прекалено много Областна гладна администрация която трябва да се изхранва.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/2/17 11:41

    Погледнете само колко производства има само в Хасково и колко са в Кърджали които да вкарват данъци. Най-голямото перо на обл. Хасково е Кап. Андреево, ако го няма този пункт в хасково ще сеят само БОСТАН за да имат кинти.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.