Десетки кърджалийци дойдоха пред паметника на Васил Левски в центъра на града, за да се поклонят пред делото на Апостола на свободата.
Днес градът край Арда отбелязва 144-та годишнина от гибелта на Апостола.
На поклонението, организирано от Община Кърджали, дойдоха кметът инж. Хасан Азис, областният управител Начо Ковачев, директорът на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов, председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, биншия народен представител Цвета Караянчева и други.
„Левски нарича бъдеща България държава - храм, чиста и свята република, в която българи и турци ще живеят като братя. Апостолът най-много е искал да се жертва пред Олтара на Свободата. Преди да тръгне по този път,той е изпратил душата си пред Бога. Безсмъртни са думите му „Времето е в нас и ние сме във времето!”, отбеляза в словото си Лияна Фероли от комитет „Левски“.
От името на институции, общественици, политически партии,граждани бяха поднесени венци и цветя. 
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/2/17 17:38

    Спи, Дяконе! Не се събуждай!
    Остани в незнайния си гроб!
    Добре си ти... От там не виждаш
    съдбата на достойния ни род.
    Не виждаш майките,които днес не раждат.
    Стариците край кофите за смет.
    Бащите със джобове празни,
    в ръцете с куфари и здравец за късмет.
    Децата ни са вече на изчезване.
    Селата мъртви. Пусти градове.
    Строим хотели, паркинги, гаражи...
    Край просяка минава БееМВе.
    На "пътя към Европа" се продават
    в ръцете с кукли малките моми.
    Те детството си в сънища сънуват.
    Стаена скръб в очите им гори.
    Спи, Дяконе! Не се събуждай!
    Добре си там под тази черна пръст.
    Завиждам ти за туй, че не дочака
    мечтите си, разпънати на кръст.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/2/17 17:46

    Няма да гласуваме за герб ,окрадоха Българската държава,продадоха на соросоидите,напълниха страната с икономически имигранти и приеха постановление номер 208 за развиване в общините разни бежанци и с цялото си нахалство се кланят пред Българската светиня Васил Левски....СРАМ СРАМ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/2/17 18:12

    Дяконее Дяконее спи и не се събуждам.остани си в незнайния гроб и от там не виждаш съдбата на достойния Български народ..не виждаш майките които не раждат заради мизерията и едвам оцеляват от днеска за утре,бащите с празни джобове,в ръцете куфари готови за гурбет.децата на майка България са на изчезване,селата мъртви и обезлюдени от демократичното ЕвроГейско робство и геноцида на българските национални предатели...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/2/17 18:21

    ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА! ВЕЧНА ПАМЕТ ЗА ГЕРОЯ НА БЪЛГАРИЯ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.