Проведе се първата работна среща на временната комисия за определяне на състав на Обществен съвет към ОбС – Кърджали. Тя трябва да разработи на Правилник за устройството и дейността на съвета с представители на работодателските организации, синдикатите, общественици, бивши кметове на община Кърджали и др.
Присъстваха Раиф Мустафа, председател на ОбС, членовете на временната комисия-Кадир Мустафов, Мухаррем Мухаррем, Огнян Иванов, Милко Багдасаров, Радослав Милев, представители на КРИБ, Търговско-промишлена палата, Стопанска камара, ССИГ, КНСБ, КТ"Подкрепа", бившите кметове на общината Милан Миланов и Расим Муса.
По време на срещата беше представен Проектоправилника за устройството и дейността на Обществения съвет към ОбС- Кърджали, проведоха се дебати по проекта. Присъстващите представители на работодателските организации, синдикатите и обществениците одобриха решението на ОбС за създаването на Обществен съвет. До десетина дни ще се представят предложения за дейността на съвета и следващата седмица на нова среща ще се одобри правилника, състава и броя на членовете на Обществения съвет.
Целта на създаването му е да се осигури участието на широк кръг представители на гражданското общество в обществения и икономически живот на общината и съветът да служи като постоянна форма на диалог. Очакванията са функционирането на този съвет да доведе до повишаване на капацитета на местно ниво и до изграждане на партньорство между граждани и управляващи.
При осъществяване на своята дейност Общественият съвет ще взема различни по характер решения, преобладаващата част, от които са: предложения към Общинската администрация и Общинския съвет; изразяване на мнения и становища; препоръки към местната власт и институциите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/17 14:07

    Съветниците каква работа имат в Обществения съвет.Според мен

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/17 14:38

    Тотална идиощина.
    Общ. съветници струват на общината 500 000 лева годишно. Сега създават Обществен съвет за да има постоянна форма на диалог. Какъв им е проблем да водят диалог с гражданите и днес? От самолет се виждат проблемите на гражданите. Поредната шепа пръст в очите на кърджалийци. Или кмета си вързва гащите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/17 15:52

    Edin shaman predskazal - sha goriat.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/17 17:35

    Пълен абсурд!
    Съвета трябва да е граждански , а не на партийни лидери и бивши управляващи!
    Порнография!Цинизъм !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/2/17 13:41

    НОВА ФОРМА ЗА УСВОЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА/ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ/

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.