Баснословната сума от 20 млн. евро изсипал турският президент Ердоган за изборите у нас с надеждата да вкара ДОСТ в парламента. Това съобщава Епицентър.бг, позовавайки се на източници от службите, които засякли част от каналите за купуване на гласове у нас. 
В разгара на кампанията полицията разби схеми за раздаване на хранителни стоки на гласоподаватели от ДОСТ в градовете Добрич, Търговище, Силистра, Кърджали. При специализирана операция на полицията под ръководството на прокуратурата в Добрич бяха намерени 970 торби за гласоподаватели с хранителни стоки, на които на мястото на подателя на хартия бе изписано името на ДОСТ. В Търговище бе същото – на мястото на подател се четеше ДОСТ.
Пари, за да се гласува за ДОСТ, били раздавани в джамиите и чрез имамите, които са на заплата на турския Дианет. Затова от уста на уста в Кърджали се говори, че парите на Ердоган, хвърлени по изборите у нас били между 50 и 80 милиона лева, пише още "Епицентър бг".
Наистина най-голям финансов ресурс бил отделен за Кърджали, където ДОСТ успя да отцепи 20 000 гласа от ДПС. Още в началото на предизборната кампания, при акция на МВР в Кърджали бяха задържани 400 торби с храна, които местната организация на партията на Местан е раздавала на избиратели. Въпреки, че държавните институции реагираха остро на откритата намеса на ислямистка Турция във вътрешните ни работи, турският посланик Сюлейман Гьокче продължи да агитира за ДОСТ, а Местан и Орхан Исмаилов пробваха да купуват избиратели в цялата страна с пакети храна.
Полицията и службите бяха на крак по време на кампанията, но не успяха да разбият всички канали, по които течеше финансирането за ДОСТ на българска територия. Поне 4-5 склада с храна за подкупване на гласоподаватели са останали неразкрити от спецполицаите. Денонощно по селата в Кърджалийско шетали емисари от Турция, които са раздавали пари на ръка и пакети с продукти.
Освен това на хората било внушавано, че ДПС е „гяурската партия“, а „партията на Турция е ДОСТ“. Цели села били насъсквани срещу ДПС и персонално срещу Ахмед Доган.
Из цяло Кърджалийско непрекъснато обикаляли няколко микробуса, от които мощно звучал „еничерският химн“ на ДОСТ, припомня медията. „Само бензина на тези микробуси струва колкото пенсиите на всички жители в региона“, изчислиха експертите. „Брутална и агресивна беше кампанията на ДОСТ“, посочи кандидат-депутат от друга политическа сила.
Натискът върху българските избиратели в смесените райни е бил наистина жесток. За първи път сме свидетели на такова силово вмешателство във вътрешните ни дела от страна на чужда държава.
„Щом Ердоган е хвърлил 20 милиона за една партийка у нас, представете си колко е важно за него тази партия да влезе в българския парламент“, коментират спецченгетата. „Турският президент обаче заложи на куц кон, защото милионите му отидоха нахалост“, казват от ДАНС, пише „Епицентър бг“.
Главният прокурор Сотир Цацаров вече е сезиран за антиконституционния характер на ДОСТ.
24rodopi.com

На снимката: От този склад в Кърджали към избирателите потеглиха 10 тона леща, 10 тона фасул, 10 тона макарони и още по 10 тона други продукти. Анкара е пратила по 16 евро за торбичка, достаджиите дали на хората само по 13 лева и 41 стотинки в храни
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Rodopi ostavihte masa narod gladni, dolvolni li ste a?!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/3/17 21:06

    Народа иска ДОСТ ....с ДОСТ идва СВОБОДАТА в БЪЛГАРИЯ за всички малцинства....малцинствата не са втора-трета категория хора та да са вечно под робство......да живееее СУЛТАНЪТ ЕРДОГАН

    ОтговорИзтриване
  3. Ръфкъ ага29/3/17 21:26

    20 милиона която и партия да бе похарчила щеше да има минимум 50% от депутатите в парламента.Тук става въпрос не за истинска кауза,а за огромно присвояване на средства от разни селски тарикати + супер накадърност .ДОСТаджиите да имат в предвид че на 16 април на референдума в Турция народа ще каже категорично HAYIR,защото хората искат Турция на Ататюрк,а не шериат.Тогава е интересно сегашните мишлета в коя дупка ще се скрият.Човек трябва да има визия и за в бъдеще и добре да си прави сметката,а не да тръгва със силния на деня.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/3/17 22:51

    Анам голям сеир ще падне комедията тепърва предстои.агент Павел и крадливит дал как ще се отчетат на диктаторчето толкоз пари няма как ей така да ги прежали голямо крадане е паднало язък за малоуниците гласували за тях продали се за жълти стотинчици хак им е

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/3/17 23:11

    Te gi otkradnaha tiq 20 miliona dostaci i sa bili biv6i dps sari za kakvo gi izgoni tiq dps za6toto kradat za pari i dupetata 6tesi dadat koi znae mojebisa dali.....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/3/17 23:37

    20 miliyon sa mnogo pari

    ОтговорИзтриване
  7. PRISVOYAVANE PRISVOYAVANE NALI NE SA VZELI OT TEBE. TO DAJE I DESETINA GREBeri V KIRDJALI VECHE SE HVALYAT CHE SA "NAPRAVILI" PO MILION OT DARJAVATA (ot BULGARskata DARJAVA). GOLYAMA RABOTA CHE IMPERATORA ERDOGAN E POHARCHIL 20 MILIONA!
    IMA HARCHI CHOVEKA, A DRUGI MIZERSTVAT I ROVYAT V KOFITE S BOKLUK!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/3/17 11:48

    ДРУГИЯ ПЪТ 20 МИЛИАРДА ДА ДАДЕ

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/4/17 08:36

    Свободата не идва с ДОСТ нито с ДПС! Разберете го вече това.. Свободата няма нищо общо вече с партии, то вътрешно трябва да си чувстваш свободен а не с тези партии дето ни излъгат от сумати време.. Ердоган или други български партии, нима мислите, че мислят за народа? Толкова ли нямате акъл бе хора, та целия ви живот е станал тези пэртийни мизерници.. Правим хората богати, вкарваме във власт и после берем чушки, метем улици дори да си вишист, и то за жълти стотинки..! Заради партийни мушенници хората се разделиха, а може би целта им беше това.. Създават негативизъм в обществото и викате ,че България никога няма да се промени.. Ми няма да се промени, тъй като има толкова будали , некадъри, ненормали, прости и накаря интелигенти хора.. Жал ме е за всички ви!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.