Регионална здравна инспекция Кърджали организира Ден на отворените врати за безплатно изследване за рак на млечната жлеза, съобщиха от РЗИ. Като бонус пациентките ще бъдат прегледани и за изменения на щитовидната жлеза. Прегледите ще бъдат извършени от специалист онколог-мамолог д-р Любомир Василев.
Д-р Василев завършва медицина във ВМИ Пловдив през 1984 год., през 1987 придобива специалност Онкохирургия, а от 2006 год. е завеждащ хирургично отделение към СБАЛО-Хасково.
Ракът на млечната жлеза е най-широко разпространеното онкологично заболяване сред жените и е на второ място като причина за смъртността при тях. От изключително важно значение е провеждането на ежегодни профилактични прегледи от жените над 30-годишна възраст.
От РЗИ-Кърджали припомнят, че ранното диагностициране на заболяванията, както и тяхната профилактика са от съществено значение за благоприятния изход на заболяванията. Важно е да се знае, че най-добрият период за изследване е седмица след приключване на месечния цикъл, когато гърдите са спокойни.
Прегледите ще бъдат извършени в Дома на здравето в РЗИ Кърджали на 18.03. (събота) от 09.30 ч. само след предварително записване!
Тел.за записване: 0889 390 077.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.