В изпълнение на функциите и правомощията на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по противодействие на заплахи за националната сигурност съгласно член 4 от Закона за ДАНС и въз основа на събрани от органите на Агенцията данни, със заповед на председателя на ДАНС са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години по Закона за чужденците в Република България на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност. Това съобщиха официално от агенцията.
Втори турски гражданин, със заповед на председателя на ДАНС (на основание член 21а от Закона за чужденците в Република България), е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност. Според събраните от органите на ДАНС данни двете лица са извършвали на територията на Република България противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация. По-рано със заповед на председателя на ДАНС бяха наложени принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години на друг турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията. По информация на БНР, в момента турчинът не е на територията на България. До издаването на заповедта на председателят на Агенцията Димитър Георгиев на турския гражданин не са били налагани каквито и да е принудителни мерки от българските служби. Няма данни мъжът да има общо с политически партии у нас, както и целта на действията му да е била свързана с предстоящите избори. В службите няма информация дали чуждият гражданин има намерение да обжалва пред съд издадената заповед.
24rodopi.com




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/3/17 17:04

    кои са тези които обявили кърджалии за автономия друго знаме..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/3/17 17:05

    Може да е по нареждане и на султана.Кой знае...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/3/17 19:59

    Koi brakonieri hvanaha tesi bulgarski divi lavove i v koi gori?!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/3/17 00:27

    Пияния мухтар на Гьорюкле алкохолика Мухаммет
    е много активен в тая насока,иска автономия
    иска пенсия за това ,че е лежал в Белене.
    Иска и 750 литра домашна ракия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.