Истински екшън със заплахи за разстрел се разигра днес на заседанието на Общинския съвет в Неделино, съобщават колегите от 24smolian.com.
Ябълката на раздора се оказа имот пред входа на бившата текстилна фабрика в родопското градче.
Кметът Боян Кехайов внесъл докладна записка, в която алармирал общинските съветници, че незнайно как имотът е придобит от софийска фирма. Докладната е била разгледана от комисията по корупция, на която присъствали и юристите на Общината. Станало ясно, че липсват каквито и да било документи за покупко-продажба на имота, заяви за 24smolian.com председателят на комисията по корупция Христо Петров.
Последвали бурни дебати по спорната точка от дневния ред по време на заседанието на Общинския съвет, на което присъствали 12 от общо 13 съветници и тридесетина граждани на Неделино. Комисията предложила на съветниците да приемат становището й и да се сезират прокуратурата и разследващите органи за изясняване на обстоятелствата за неясното придобиване на въпросния имот от софийската фирма.
Бившият кмет на общината и настоящ съветник Стоян Беширов заявил, че всичко по този казус е законно и че спорният имот винаги е бил в границите на текстилната фабрика. По думите му, не било и работа на общинските съветници да взимат каквито и да било решения по този въпрос.
Друг общински съветник взел думата и попитал Беширов в качеството си на какъв говори – като общински съветник или като собственик на текстилната фабрика.
Неделинци коментират, че бившият кмет е придобил фабриката буквално в края на мандата си при това за смешна сума, криейки се зад софийската фирма.
Беширов лаконично заявил, че всеки, който се интересува от собственика на имота може да направи справка в Агенцията по вписванията.
Зам.-председателят на Общинския съвет и бивш директор на фабриката Огнян Бабачев обаче му опонирал с думите, че имотът е общински и че докато е бил ръководител на фабриката е искал разрешение именно от Общината за поставяне на временни гаражни клетки на въпросната територия, за да има къде да паркират работниците и служителите.
„Явно нервите на Беширов не издържаха, той скочи и обвини Бабачев, че е виновен за спиране на развитието на града. Позволи си да го заплаши пред всички нас с разстрел“, разказа за 24smolian.com възмутен общински съветник, присъствал на инфарктната сценка.
За да се укротят нажежените страсти председателят на Общинския съвет Стойко Еленов прекъснал заседанието.
Последвала обаче още по-зловеща сцена. Беширов срещнал Огнян Бабачев пред дома му и открито заявил, че ще му прати хора, правейки жест с ръка, все едно стреля с пистолет.
В момента зам.-председателят на Общинския съвет е със силно нервно разстройство след оправените му заплахи от Беширов, вдигнал е високо кръвно и е под лекарско наблюдение.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/3/17 10:31

    Няма ли някой съвестен прокурор и съдия който да го прати този беширев там където му е мястото. Щял да заплашва а ве ей не си си намерил твоя майстор до сега който завинаги да те укроти по бързата процедура и повече да не ти се чува гласа дори видимо да си много на далече от неделино. Май си мисли че все още той е главата на мафията в неделино а ве ей чакал дърт дошло ти е времето вече да се прикланяш пред народа и Г-н КЕХАЙОВ и гласът ти да не се чува

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/3/17 13:06

    Тия съветници затриха Неделино.Точно Огнян Бабачев фалира текстилната фабрика, да не би да е забравил как хората хвърляха камъни по къщата му
    А пък тази фабрика текстил никога не е била общинска собственост, що се бъркат дето не им работа
    Ааа да, забравих, че узундерския общински съвет може да отменя даже решения на Висшия административен съд

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/3/17 21:19

    Спокойно ! Скоро бившия Ви кмет - краля Слънце Беширов ще го сложа там където където нощуват слънцата ..! Б.Б.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/17 11:49

    Ние сме напълно спокойни!Нещо неспокойни ми се виждат Боян паша и неговите аги - това показват поне опитите им да манипулират общественото мнение с нескопосаните им лъжи и медийни изяви в последно време.
    Уж сте интелигентни хора, как не разбрахте:Прекомерната консумация на алкохол оказва негативно влияние на нервната система, така че по- добре си вземете Мента,глог и валериана!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.