105 полицаи и 20 пожарникари ще се включат в проверките преди Великденските празници и в охраната на обществения ред през празничните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Засилено полицейско присъствие ще има по местата, където се събират много хора – храмове, базари, гари, автогари. В графиците за охрана са включени и публичните събития по време на празниците. Полицията призовава гражданите да не оставят без надзор багажа и вещите си, за да не стават жертва на крадци. „Местата, където има струпване на хора, обикновено са притегателен център за джебчийските бригади. Затова не носете дамските чанти небрежно преметнати през рамо, тъй като така те са лесна плячка за ловките крадци. Криминалистите предупреждават да не се оставят покупки и чанти на седалките на автомобилите, защото това често става причина за разбиването им. Гражданите, които ще пътуват, да вземат всички мерки за укрепването и обезопасяването на жилищата с оглед предотвратяването на домови кражби. По време на празниците ще има засилени проверки по пътищата, когато се очаква по-натоварен график. Бъдете внимателни при шофирането и в никакъв случай не сядайте зад волана след употреба на алкохол", призовават пътните полицаи.
ОТ РД „Пожарна безопасност и защита на населението" обръщат внимание за рисковете от пожар при паленето на свещи в навалицата по време на празничните литургии и при пренасянето на свещите в дома. Препоръчително е запалени свещи да не се оставят в близост до горими предмети, защото могат да причинят пожар с опасност за живота и здравето на хората. Ако попаднете в произшествие или станете свидетел на извършено престъпление, незабавно подайте сигнал на единния европейски номер 112 или в най-близкото поделение на МВР. Това може да се окаже решаващо за бързото разкриване на извършителите и за предотвратяването на тежки последици, посочват от полицията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.