11 животни са били отровени в района на ГКПП „Маказа“ и Комотини, съобщават медиите в Северна Гърция. Припомняме, че първите инциденти с умъртвени животни бяха регистрирани в Кърджалийско. Жертва на отровата станаха над 20 диви и домашни животни – гончета, лисици, вълци, глиган, овце и други, най-вече в землището на крумовградското село Стражец. Въпрос на късмет беше, че отровена дива свиня не попадна в храната на хората
Масов убиец на животни залага отровни капани, като върху кланичен отпад поставя субстанция, която е смъртоносна за животните и особено опасна за здравето на човека.
Отровата е изключително силна и бързодействаща.
Незаконното използване на отрови може да има пагубен ефект върху редки и защитени видове животни като лешоядите, които обитават трансграничния район на Източни Родопи.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/4/17 13:48

    Тези животинки не са от южна гърция а са от момчилград, миналата седмица ги тровиха

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/4/17 15:30

    bezramnitsi,tesa edni gorki4ki jivotni..

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/4/17 16:26

    Е властите спят ли ако този безмозъчни идиот ако сипе от отровата в някой или близо до питейните водоеми ква трагедия ще настъпи

    ОтговорИзтриване
  4. питам се що за изрод трябва да си за да посегнеш на чужд живот, било животински или човешки

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/4/17 22:59

    Горките животни! Този убиец трябва незабавно да бъде спрян.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/4/17 06:53

    skoro vreme sam ste si izpiye otrovata
    inşallah..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.