Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да сезира Конституционния съд за законността на парламентарните избори.
Припомняме, че партия ДОСТ поиска касиране,  която въпреки мощната подкрепа от управляващите в Турция и финансовото подпомагане постигна скромните 2,9 % на предсрочния парламентарен вот на 26 март. Цацаров се мотивира със записаното в Изборния кодекс, че "споровете относно законността на изборите се решават от Конституционния съд". Хората на Лютви Местан са убедени, че партията им би взела над 4% от гласовете и съответно би влязла в парламента, ако не била „тоталната репресия и разгърнатата кампания с противозаконни средства” срещу тях.
Припомняме, че Обединените патриоти блокираха граничния пункт „Капитан Андреево“ и си опитаха да попречат на изселници от Кърджалийско да стигнат до родните си места. Телевизионните камери тогава уловиха как патриотите бутат Себиле Ахмед Изет. На 26 март баба Себиле и съпругът й гласуваха в секцията в момчилградското село Чобанка, разкри единствен 24rodopi.com тогава (на снимката).
С жалба до Цацаров от ДОСТ посочват, че организирано е възпрепятствано правото на български граждани, които пребивават в Турция, да минат през границата и да гласуват.
„Въведено е противозаконно изискване за образователен ценз за писмена грамотност на български език”, се посочва още в мотивите на партията.
Припомняме, че в Турция гласуваха 33 047 изселници, като 17 127 подкрепиха ДОСТ, а 11 692-ма – ДПС.
„Позовавайки се на медийни изяви на представители на Коалиция „Обединени патриоти“ се твърди, че е осъществена груба намеса в работата на ЦИК и нарушаване на нейната независимост”, допълват от прокуратурата. След анализ на мотивите обаче, Цацаров е преценил, че няма обоснована необходимост за сезиране на Конституционния съд. „Липсват данни за тежки и повсеместни нарушения, довели до опорочаване на изборния процес и неговите резултати. Няма данни за нарушения от такова естество, че да води до дълбоко компрометиране на резултатите и невъзможност да се установи действителната воля на избирателите”, добавя главният прокурор.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/4/17 13:23

    Цацаров законите в България май важат само за бедния народ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/4/17 13:29

    То се видя ,че цялата държавна машина е работила против ДОСТ
    Браво ,че въпреки всичко ДОСТ изкара над 100хиляди гласа
    Ако ДОСТ беше изкарал 150хилади гласа щяха да увеличат че са гласували над 4 милиона пак нямаше да допуснат ДОСТ затова на следващите избори една голяма коалиция с ДЕСНиТЕ ФОРМАЦИИ и с над 20% ще сте в парламента Браво ДОСТ показахте ,че без да купувате гласове може да се изкара поне 100хиляди гласа а на следващите без да почерпите едно кебапче ще изкарате над 200хиляди от раз БРАВО МЕСТАН И ДОСТАДЖИИ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/4/17 13:37

    Значи с нацистките-фашистките методи България върви към Европейска Демокрация....приоаднала държава и затова не върви напред...псевдопатриотичните-фашистките лидери вместо да ги арестуват за блокирането на границата и за насаждането на етническа злоба и омраза те им дават власт да "управляват" БЪЛГАРИЯ което е СРАМ и ПОЗОР....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/4/17 13:39

    Цял свят видя тероризма на фашистите на границата,само Бг държавни власти не видяха......да жувеее ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  5. zaferiyus13/4/17 13:43

    Още един автогол са БГ.
    Отваря се пътят към Евросъда.
    НАЗДРАВЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/4/17 13:59

    Стига с този Местан и ходжата Шибанали още ли не са задържани за държавна измяна,писна ни от тях те са история

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/4/17 14:06

    Партия дост получи 1.4 %.Да доуточним,а партията на Касим Дал изкара 1.5%.коалиция мини Ак парти общо полъчи 2.9 %

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/4/17 14:46

    България да бъде съдена в СТРАСБУРГ за терора и геноцида на който са подложени малцинствата в България и в чужбина

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/4/17 15:50

    Главния прокурор Цацаров мисли че годината е 1987 год.....поредното разделение на нацията на българи и турци,така че Възродителния процес и геницида над малцинствата продължава с пълна сила,което превръща БГ от Европейска страна в страна от третия свят....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/4/17 17:29

    На баба ви фъркела,нагли та нагли,а пакетите с храна дето ги разнасяха и връчваха заедно с бюлетината,това какво беше,тъпанари с тъпанари,геницид било

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/4/17 19:04

    ПсевдоПатриотите имат един мандат от гласовете на изселниците и три мандата с гласовете на Македонските граждани които не живеят в България и нямат никакви имоти.....ДАНС и Българската прокуратура си затварят очите за тези македонски незаконни гласове,а става ли за гласовете на изселниците целия държавен апарат работи което е голямо черно петно за България

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/4/17 19:19

    До 17.29-- на баба ти фъркела законите важат еднакво за всички граждани на България и нема значение пол и раса...иди и си завърши основното си образование и не оставяй с впечатлението че турския етнос е втора-трета ръка хора...образовай се малко

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/4/17 22:19

    /ziko/-dostadjii neshto mnogo se otvorihte tuka. may nalapahte na potnika rikava,ili si ispusnahte sapuna v banyata.ne razbrahte li ce na d-o-s-t lubimata mi z-a-r-a otdavna izpya pesenta-,,dostum-dostum,,.cao do skiv.-gule-gule.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/4/17 01:07

    зафере,пий си хапчетата преди да коментираш.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.